15. května 2015 • 16:35

Urvaný kanadský vagon? Každý někdy prohraje, věří experti

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Valí se, demolují jednoho soupeře za druhým. Hokejisté Kanady na MS zůstávájí po osmi zápasech neporažení, za nimi zůstává je spoušť. Deset gólů ve skupině schytalo Německo a Rakousko, Bělorusové inkasovali ve čtvrtfinále direkt 9:0. Co vymyslí na Kanadu v semifinále český tým, který se o síle vyznavačů javorového listu přesvědčil už ve skupině?



Češi 4. května nehráli špatný zápas, výsledek 3:6 byl možná až příliš krutý. To už je ale dávno zapomenuto, blíží se čas velké odvety. “Porážka od Kanaďanů ve skupině nás může jen posílit,” má jasno Radim Rulík, který pro iSport.cz spolukomentoval čtvrtfinále Česko - Finsko. “Nestává se, že by jeden tým prošel turnajem bez zaváhání, to je naše šance,” větří naději trenér mistrovského Litvínova.

Crosby a spol. na šampionátu nastříleli zatím 58 gólů, které ustanovily nový historický rekord. V moderní éře, od doby, co hráči NHL jezdí na mistrovství světa, žádný jiný tým nebyl produktivnější. A to mají Kanaďané ještě dva zápasy k dobru. “Připomínají utržený vagón,” trefně přirovnal kanadský výběr hokejový expert deníku Sport Pavel Bárta.

Kanadu do semifinále s českým výběrem, úvodní buly bude vhozeno v sobotu v 15:15, požene i fakt, že brány čtvrtfinále otevřela po dlouhých pěti letech. Na posledy se tak stalo v roce 2009 ve Švýcarsku, kdy Kanaďané podlehli ve finále Rusku.

“Může to být předčasné finále. Šance na výhru je, ale do zápasu půjdeme jednoznačně jako outsideři, šance jsou 30 na 70 pro Kanadu,” uzavřel debatu druhý expert Michal Broš, vítěz MS z roku 2000.

Experti: Je dobře, že nás Kanada ve skupině rozsekala
Video se připravuje ...

Broš o Jágrovi: Bůh je jen jeden. A my ho máme v týmu!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud