15. května 2015 • 11:59

Po vzoru Lemieuxe! Jágrovi pomohlo, že zhubnul, shodli se experti

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finové byli sebevědomí, chyběla jim ale pokora. Trefně glosoval čtvrtfinálovou výhru národního týmu trenér litvínovských mistrů Radim Rulík, který spolu s Michalem Brošem utkání pro iSport.cz komentoval. A rozdílový muž při výhře 5:3? Jaromír Jágr.



Česká legenda vstřelila Finům v 55. minutě vítězný gól a v utkání zaznamenala tři kanadské body za dva góly a přihrávku. Na hráče, který s potvrzením své účasti na domácím šampionátu dlouho otálel, neuvěřitelný počin. Nasázených šest branek v osmi utkáních znamená pro slavnou 68 už teď střelecky nejvydařenější světový šampionát.

Kde hledat důvody Jágrovy fazony? "Udělal přesně to, co měl. Zhubnul. Podobně se zachoval i Mario Lemieux před kanadským pohárem 2004. Také měl na sklonku kariéry, do roka potom ukončil kariéru, ale odehrál skvělý turnaj," připomněl příběh slavného kanadského útočníka a bývalého Jágrova parťáka z Pittsburghu Radim Rulík.

A trenér extraligových mistrů z Litvínova pokračoval. "Jarda stačí bruslařsky, je lehčí a proto rychlejší. Je také výborný ve hře před brankou, a to i v přesilovce. Vyzkoušel si to už za mořem, sedí mu to, jde mu to," chválil Rulík.

Slova chvály za shozená kila našel pro Jágra i druhý expert Michal Broš, mistr světa z roku 2000. "Takhle pohyblivého jsem ho opravdu hodně dlouho neviděl.

Z Floridy ve formě i opálený

Jágrovi pomohl do pohody únorový přesun z New Jersey na Floridu, kde po boku mladých dravců Alexandra Barkova a Jonathana Huberdeaua pookřál.

"Jde mu to k duhu, je i krásně opálený," smál se při debatě Michal Broš a kromě skvělé produktivity vypíchl útočník Mladé Boleslavi i další důvod, proč je pro národní tým důležitý. "Jen tím, že hraje, navýší zájem diváků o šampionát o 30 procent. Sedmnáct tisíc lidí skanduje Jágr, Jágr a jsou úplně hotoví."

Broš o Jágrovi: Bůh je jen jeden. A my ho máme v týmu!
Video se připravuje ...

Experti: Je dobře, že nás Kanada ve skupině rozsekala
Video se připravuje ...

Rulík o čtvrtém gólu Čechů: Skvělá akce, Jágr je rozdílový hráč!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud