18. května 2016 • 09:54

Kanadský kapitán sejmul finskou kometu, pak zapíral. Laine se chválil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelých šest minut zbývalo do konce druhé třetiny utkání Kanady s Finskem (0:4), když se kapitán mužstva s javorovým listem na dresu Corey Perry pokusil rozhodit finskou hvězdičku Patrika Laineho. A to celkem neslušně. Mladý seveřan po srážce s Perryho nohou musel na střídačku a raubíř Perry schytal kritiku i od kanadských komentátorů.



"Perry vystrčil nohu, to byla čuňárna, takhle nemůžete hrát," nebral si servítky expert stanice TSN a sám bývalý dlouholetý hráč NHL Ray Ferraro. "Kdyby tohle udělal Laine Perrymu, tak by se zbláznil. Vůbec se mi to nelíbilo," kroutil dál hlavou.

VIDEO: Perryho nečistý zákrok na Laineho

Laine je kometou turnaje. Už pěknou řádku měsíců se mluví o Američanovi Austonu Matthewsovi jako o jedničce blížícího se draftu, ale výkony osmnáctiletého Fina jsou tak markantní, že nikdo by se nemohl divit, kdyby on ovládl dražbu nových talentů. Na šampionátu už v sedmi utkáních posbíral deset bodů (6+4).

O čem to mluví? divil se Perry

Perry je zase respektovaným zámořským tahounem. Ve svých čerstvých jedenatřiceti letech má za sebou vítězství ve Stanley Cupu, trofej pro krále střelců i pro nejužitečnějšího hráče i dvě olympijská zlata. Jenže během deseti sezon v NHL také pětkrát zvládl pokořit hranici sta trestných minut v sezoně, nad zákrokem za hranicí pravidel dvakrát neváhá.

K tomu, jak se vyznamenal proti urostlému Lainemu, se ale vyjadřovat po zápase nechtěl. "Vůbec nevím, o čem to mluvíte," sdělil redaktorovi TSN útočník, který byl po prohře 0:4 celkem slušně rozmrzelý.

Oběť strávila chvíli na střídačce s pěkně bolestivým šklebem ve tváři, ze střetu ale vědu nedělala a protivníka nevinila. Naopak ale Laine předvedl svou sebevědomou povahu, kterou se už nějaký ten rok vyznačuje.

"Nejspíš se mě snažili vytočit, protože jsem mladý a navíc dle mého názoru taky dobrý hráč," řekl útočník finské Tappary pro National Post.

VIDEO: Sestřih utkání Finsko - Kanada

Hokejisté Finska na MS překvapivě jasně přehráli Kanadu a vyhráli skupinu B
Hokejisté Finska na MS překvapivě jasně přehráli Kanadu a vyhráli skupinu B

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud