Adam Sušovský
13. února 2017 • 04:30

Chceme do Paříže, trenére! Kdo si ve Švédsku řekl o nominaci na MS?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří hráči si na Švédských hrách řekli o místo na mistrovství světa?Kteří hráči si na Švédských hrách řekli o místo na mistrovství světa?FOTO: koláž iSport.cz

    PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Tři různé zápasy, tři různé příběhy. Čeští hokejisté ve Švédsku bouchli i zazářili. Ale to je dobře, alespoň pro trenéra Josefa Jandače. Ti, co sunuli svůj standard vzhůru, už mohou pomalu myslet na cestu do Paříže. O nominaci na mistrovství světa si říká gólman Pavel Francouz, kapitán Jan Kovář už ji snad musí mít v kapse. A jak dopadli další? Deník Sport hodnotí výkony Čechů v Göteborgu.

  • Balte kufry, jedete na šampionát

    Lukáš Radil dal dva góly a přijímal gratulace spoluhráčůFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Pavel Francouz, Radim Šimek, Tomáš Kundrátek, Jan Kovář, Lukáš Radil, Michal Řepík, Michal Birner

    Troufalý titulek? Jasně. Do nominace hráčů na vrcholnou akci roku jistě promluví zranění, kdo z těchto borců ale zůstane zdráv, může s výletem k Eiffelovce pomalu začít počítat. Z centra Jana Kováře vyrostl lídr jako hrom, Lukáš Radil vedle něj předvádí životní hokej. Jen těžko někdo může pochybovat o pozici brankáře Pavla Francouze, na tohohle týpka je fakt spoleh. A obránce Radim Šimek? Z Paříže může zabukovat letenku rovnou do NHL.

  • Ještě si hlasitě řeknou o slovo

    Lukáš Kašpar vede své spoluhráče směrem ke střídačce po gólu na 4:0Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Ondřej Vitásek, Adam Polášek, Jan Rutta, Jan Kolář, Petr Holík, Tomáš Zohorna, Lukáš Kašpar, Michal Vondrka

    Petr Holík loni přišel o nominaci do Moskvy na poslední chvíli, i letos má velké šance. Minimálně po tom, co předvedl v centru formace mezi Michalem Řepíkem a Michalem Birnerem. Ve velkých zápasech si zlínský útočník věří, umí překvapit. Hezkou přihrávkou nebo drzým průnikem. Spolu s ním na kabinu národního týmu buší i další, je jich celý zástup. Jedni jsou už ostřílení borci jako Lukáš Kašpar či Jan Kolář, druzí velké naděje, které se ještě určitě přihlásí o slovo.

  • Chce to přidat, nabrat zkušenosti

    David Kämpf v utkání proti ŠvédskuFoto ČTK

    Lukáš Klok, Tomáš Dvořák, Tomáš Hyka, David Kämpf, Radan Lenc

    Nestojí na nich výsledky, své první reprezentační zkušenosti si odbývají z pozic, které si musí vyloženě vydřít. Některým to jde lépe, jiným hůř. Radan Lenc s Tomášem Hykou ukázali, že rychlostí dávají soupeři zabrat i mimo extraligové mantinely, proti Rusům se dokonce dočkali gólu. Podruhé za sebou nezklamal ani obránce Tomáš Dvořák, borec z posledních Karlových Varů. Do Paříže mají daleko, ale dveře reprezentace jim zůstávají otevřené. Jejich čas ještě přijde.

  • Na mistrovství nepojedou

    Brankář Jakub Kovář, útočník Petr Jelínek a Lukáš Radil na střídačce českého národního týmuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jakub Kovář, Petr Jelínek, Vladimír Růžička

    Asi těžko někdo mohl počítat s tím, že Petr Jelínek ve dvaatřiceti letech vystřelí na šampionát. Podobné je to s Vladimírem Růžičkou. Oba dostali pozvánku spíše jako odměnu za to, co předvádějí v extralize, než jako naději, že by na nich jednou český tým měl stát. Co je ale velké zklamání? Gólman Jakub Kovář. Po dvaceti minutách se Švédy a třech inkasovaných gólech šel z ledu, a už se do branky nevrátil. Nebyl vůbec jistý, přitom konkurence na jeho postu je až moc veliká.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud