21. března 2017 • 12:39

O šanci na MS se poperou Furch i Sobotka a dva zklamaní sparťané

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Dominik Furch s Vladimírem Sobotkou z ruského Omsku a další útočníci Michal Řepík s Petrem Vránou ze Sparty doplní kádr české hokejové reprezentace v přípravě na květnové mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Přípravu začal tým kouče Josefa Jandače dnes v pražské Tipsport Areně.



Zatímco Řepík a Furch se k mužstvu připojí již příští týden, o nástupu zbývající dvojice rozhodne zdravotní stav hráčů. "Petr Vrána šel k doktorovi na rezonanci, protože má nějaké trable. Stejné je to i u Vládi Sobotky, který řeší nějaké patálie. Jsme domluveni, že až absolvuje vyšetření, tak mi dá vědět," řekl Jandač po tréninku.

Kometa Brno - Sparta: Au, to bolelo! Petr Vrána schytal ránu pukem do obličeje
Video se připravuje ...

V kontaktu je i s útočníkem Lukášem Kašparem, jemuž také v KHL skončila sezona. "Budeme si volat. Je to další kandidát, ale ještě nejsme domluveni. Neznám jeho zdravotní stav," uvedl Jandač, který sleduje i čtvrtfinálové série play off české extraligy.

Pro Litvínov, Třinec a Plzeň může skončit sezona již dnes nebo ve středu. "Budeme postupovat individuálně, chlap od chlapa. U jednotlivých hráčů musíme zjistit, jak na tom zdravotně jsou. Nechceme teď říkat, kdo se kdy připojí. Chceme také hráčům nechat čas na odpočinek, protože čas relativně máme," poukázal na Jandač na fakt, že MS začíná až v květnu a reprezentaci čeká první přípravný zápas proti Norsku 12. dubna.

Furch, Sobotka a Řepík v této sezoně v dresu české reprezentace nastupovali, Sobotka startoval i na zářijovém Světovém poháru v Torontu. Dvaatřicetiletý Vrána se vrací do národního týmu poprvé od listopadu 2013.

Příprava na MS začala, chyběl Kundrátek

Pětačtyřicet dnů před začátkem šampionátu česká hokejová reprezentace v Praze zahájila přípravu na vrchol sezony. Trenér Josef Jandač měl na úvodním tréninku k dispozici patnáct hráčů, oproti avizované sestavě chyběl jen obránce Tomáš Kundrátek, jenž je momentálně s těhotnou manželkou v Kanadě.

"Jsme spolu v kontaktu. Až žena porodí a on zajistí vše kolem rodiny, tak se k nám připojí. Na konci příštího týdne nebo na začátku dalšího," řekl Jandač novinářům.

Národní tým se bude v Tipsport Aréně připravovat až do pátku, pak dostanou hráči volno a sejdou se v Praze opět v úterý. "Teď potřebujeme kluky rozjezdit, někteří dlouho stáli, i když se různě připravovali. Tento týden i ten následující se ponesou v tomto duchu," uvedl Jandač.

První zápasy čekají jeho výběr až 12. a 13. dubna, kdy se v Chomutově utká s Norskem. "Až budeme trochu kompletnější, tak se začneme věnovat taktice a budeme se připravovat na zápasy. Teď máme ještě relativní klid. Zatrénujeme si a připravíme hráče tak, aby na tom byli dobře po fyzické stránce," uvedl Jandač, jenž měl na tréninku k dispozici oba asistenty Jiřího Kalouse, Jaroslava Špačka i trenéra brankářů Radka Jaroše.

V kádru má Jandač aktuálně trojici hráčů bez reprezentačního startu. Na premiéru čekají brankář Patrik Bartošák, obránce Libor Šulák a útočník Pavel Musil. Teoreticky se v zápasech ani představit nemusí. Jandač totiž nevyloučil, že může některé hráče vyřadit již v průběhu tréninku.

"Budeme držet maximální stav kolem 25 lidí. Kádr budeme postupně doplňovat a je pochopitelné, že někteří kluci mají šanci větší, někteří menší. S ohledem na možná zranění si musíme držet v přípravě trochu větší portfolio hráčů, je ale možné, že někteří kluci z kempu odejdou a nedostanou ani zápas," řekl Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud