28. dubna 2017 • 04:58

Vzkaz od Gudase: Před bránou bude klid, na Mrázka nikdo sahat nebude!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to v něm, Radko Gudas je zkrátka tvrďák a tahle role ho baví. Proti Finsku odehrál skvělý zápas, užil si výhru 3:2 a pár šťouchanců. Když kolem branky prudil Oskar Osala, hezky podle evropských zvyklostí ho popadl a táhle pryč. Žádná rvačka. „No jasný, rukavice jsem shodit nemohl, ale čekal jsem, kdy nějaká akce přijde,“ vykládal pobaveně.



Ten jeho vzkaz soupeřům byl jasný, sem mi nelezte, jinak bude zle. „Nějaká pravidla se musí nastavit, před naší brankou bude klid a nikdo na Mrázu sahat nebude,“ hned vysvětloval, proč Osalu popadl za flígr a hodně zblízka mu vysvětloval, že takhle ne. „Ale známe se už z farmy, je to fajn kluk,“ dodal Gudas s úsměvem.

Zápas v Českých Budějovicích ho bavil, bylo to vidět, moc se mu líbilo bouřlivé prostředí: „Bylo to super, já si všechno maximálně užil. Řvalo se celý zápas, to je něco úplně jiného než v Americe. Čeká se na hit, na něco, tady jsou fanoušci za námi, pomáhají svému týmu, tlačí vás dopředu. I díky nim jsme pak dali ten třetí gól.“

Jandač o Pastrňákovi: Je to ojedinělý případ, navazuje na Plekance
Video se připravuje ...

Během zápasu bylo vidět, jak si občas povídá se spoluhráčem z Philadelphie Valtterim Filppulou. „Užíval jsem si, že je v jiným dresu a já ho můžu trochu pošťouchnout. Říkal jsem mu, že tady se nejezdí, ať si dává pozor a jede pryč. Byl to přátelák, takže to byla ještě sranda,“ prohlásil český zadák.

A pak doplnil jedno důrazné varování: „Na mistrovství ale dostane jako každej jinej, jestli se bude motat kolem našeho brankáře.“

Pište si. Před brankou bude pořádek. Jinak se Radko Gudas rozčílí.

Bylo to speciální, hlásí Mrázek po prvním domácím startu v reprezentaci
Video se připravuje ...

Josef Jandač udílí pokyny v utkání s Finskem
Josef Jandač udílí pokyny v utkání s Finskem

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 18:30
Finsko
Finsko
2:3
ONLINE
27. dubna
18:30
Česko
Česko
Góly

Domácí: 02:55. Pihlström, 07:54. M. Aaltonen

Hosté: 14:29. Červenka, 29:48. Rutta, 45:06. R. Hanzl

Sestavy

Domácí: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala – Manninen.

Hosté: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev – Hyka.

Rozhodčí

Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 205 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud