2. května 2017 • 17:45

Furch se chystá na MS a hlásí: Síla týmu je, ambice máme vysoké

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový šampionát v hokeji je za dveřmi a na odlet se chystá také český brankář Dominik Furch. Předtím, než na MS vyrazí, se snaží užít rodiny, kterou během sezony v Omsku zas tak často nevidí. "Jsou rádi a i já jsem. Většinu roku jsem v Rusku, teď jsem to počítal a je to už osm měsíců," přiznal.



Ve středu odpoledne odlétá česká reprezentace do Paříže, kde se pokusí zabojovat na mistrovství světa o medaili. Před samotným přesunem si Furch pokouší užít volné chvilky s rodinou, během sezony totiž tráví většinu času v Rusku. "Po turnaji v Budějovicích jsme dostali volno, které trávím doma s rodinou. Ve středu ráno máme trénink, sbalíme věci a jedeme na letiště směr Paříž," přiblížil svůj rozvrh.

Ještě před návratem do Čech řešil Furch otázky ohledně svého dalšího působení. Nakonec se rozhodl a prodloužil smlouvu s Omskem o další dva roky. "Já jsem to zvažoval, ve hře byly i nějaký týmy v Americe, ale rozhodl jsem se prodloužit v Omsku. Je to ambiciózní tým, má nejvyšší cíle a já bych tam chtěl dosáhnout nějakého velkého úspěchu," přiznal.

Furch: Ve Francii jsem jedl jsem šneky, opakovat to nepotřebuji
Video se připravuje ...

Česká reprezentace se utká ve skupině B, která se koná ve francouzské metropoli a i Furch se na Paříž těší: "Paříž je hezké město a pokud bude čas, určitě se budu chtít jít někam podívat. Když jsme tam byli, tak jsem zkoušel nějaké šneky, ale nebylo to nic extra, co bych si potřeboval zopakovat," smál se.

Český trenér Josef Jandač zvládl složit silný tým a pozitivně o něm mluví i sedmadvacetiletý brankář. "Síla tam je. Je super, že tady jsou kluci ze zámoří a že to pozvednou. Ambice jsou celkem vysoký," řekl.

Dominik Furch v české brance
Dominik Furch v české brance

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud