3. května 2017 • 17:03

Češi odletěli do Paříže. Nejedeme tam se staženými ocasy, velí Jandač

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připoutejte se, odlétáme do Francie. Čeští hokejisté ve středu odpoledne zamířili z Letiště Václava Havla na mistrovství světa do Paříže, kde budou bojovat o zisk těch nejcennějších kovů. Ani v prostorách Terminálu 3 neunikla hrstka statečných kamerám a mikrofonům čekajících novinářů a také fanouškům, kteří chtěli podpis od svých hrdinů a zároveň jim popřát hodně štěstí.  Výběr trenéra Josefa Jandače startuje šampionát v pátek zápasem s Kanadou (20:15 ONLINE).



Vzhůru do Paříže! Už není kam uhnout. Během středečního odpoledne už česká hokejová družina přistane v dějišti světového šampionátu, kde se k nim připojí i hvězdy z NHL Tomáš Plekanec a David Pastrňák . Po dopoledním tréninku a obědě v Tipsport Areně byl na programu odjezd na letiště a následný transfer do Francie.

Na Terminálu 3 se to koženými reprezentačními bundami jenom hemžilo. Jen co hokejisté dorazili, začali se kolem nich rojit zástupy novinářů a také fanoušků s fotkami pro autogram a připravenými mobily na zvěčnění tohoto setkání. 

„Nechci být vulgární, tak řeknu, že tam nejedeme se staženým ocasem," smál se před odletem reprezentační trenér Josef Jandač . "Zároveň ale nepřekypujeme přehnaným sebevědomím. Síla soupeřů je velká. Bude to zajímavé a velice se těšíme. Ambice máme, ale zůstáváme při zemi,“ řekl novinářům český kouč.

Vzhůru do Francie! Hokejisté odlétli z pražského letiště na MS v Paříži
Video se připravuje ...

Do města nad řekou Seinou se těší i přes to, že si je vědom nebezpečí z teroristických útoků, které v poslední době zasáhly právě Francii. "O tamní situaci vím. Mám to v hlavě, ale člověk s tím nic neudělá. Musíme to brát tak, že přijdeme na Staromák, nějaký hovado se tam klidně odbouchne a vy zrovna máte smůlu, když tam jste. Může se to stát, ale nejenom v Paříži. V současné době kdekoliv. Radši nad tím nepřemýšlím. Věřím, že bezpečnost kolem týmu bude dobrá. Nicméně za mnou přijede asi na čtyři dny rodina. Takže mi to není úplně jedno," dělal si starosti hlavní trenér a dodal, že manželku ještě žádal, aby zůstala doma.

Optimisticky a s dobrou náladou se k cestě do francouzské metropole vyjádřil i kapitán národního týmu Jakub Voráček . "Co bych doporučil klukům? Moulin Rouge," usmíval se. "Francie je krásná země a Paříž je uchvatné město. Musím říct, že si většinu míst, kde jsem byl, nepamatuji, ale rozhodně se rozvzpomenu, až si najdeme při šampionátu čas a projdeme to," líčil hvězdný útočník Philadelphie.

Jandač: Nechceme jet na MS se staženým ocasem
Video se připravuje ...

Do neznámého prostředí jede při své premiérové nominaci plzeňský útočník Jakub Lev. "Nikdy jsem tam nebyl, ale velice se těším na město, halu, prostě všechno. Jsem velice zvědavý," přiznal šestadvacetiletý forvard.

Všichni už se ale koncentrují na hokejová utkání, které tým v následujících dvou týdnech čekají. Češi vstoupí do šampionátu pátečním duelem s Kanadou, obhájcem titulu a jedním z nejsilnějších možných soupeřů.  

Jandač: Nechceme jet na MS se staženým ocasem
Video se připravuje ...

Co navštívit v Pařiži? Voráček doporučuje Moulin Rouge
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud