Pavel Ryšavý
7. května 2017 • 16:40

Doporučení pro Čechy: Žádná hysterie. Ale v Paříži dnes radši nechoďte ven

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uf, první volný den v Paříži je tady. Českým hokejistům naordinovali trenéři po bitvách s Kanadou a Běloruskem dobrovolný trénink. Realizační tým pak mužstvu dal jedno doporučení: Radši se netoulejte moc po městě. V Paříži se volí prezident, prostranství před Louvrem se evakuovalo kvůli podezřelé tašce. Nejde o žádnou hysterii, spíš rada, aby se nikdo do ničeho zbytečně nemontoval.

 



„Klukům v autobuse jsme říkali, aby se vyhnuli hromadným prostředkům a místům s větší koncentrací lidí, ale nejde o nic dramatického,“ vysvětlil tiskový mluvčí české výpravy Zdeněk Zikmund. „Den je dlouhý, ale kluci se spíš drží na hotelu. Kdekoliv se může něco stát, každý ví, že tenhle den není úplně nejlepší na procházky,“ dodal asistent trenéra Jaroslav Špaček .

Část týmu tak vyrazila na trénink. Povinný byl pro ty, kteří zatím nejsou na soupisce, zbytek se mohl rozhodnout, jestli se chce sklouznout, nebo ne. Kvartet Jan Kolář , Libor Šulák, Jakub Lev a Dominik Kubalík doplnili všichni tři brankáři a z pole Tomáš Kundrátek , Jan Rutta, Tomáš Plekanec , Michal Birner a Tomáš Hyka.

Na led nešli ani trenéři, všechno měl na povel trenér gólmanů Petr Jaroš . „Tohle dělá celou sezonu a výborně, takže to nebyl problém,“ vysvětloval Špaček, proč lehké protažení nechali jenom na něm. „Hlavně je to o gólmanech, aby něco chytli, takže to ať si nějak zařídí,“ dodal pak se smíchem.

Vedení týmu nechce, aby se hráči na začátku mistrovství zahltili hokejem. „Turnaj bude ještě hodně dlouhý, nebude to sranda. Po pondělí budeme mít za sebou tři zápasy ve čtyřech dnech. Potřebujeme, aby si kluci odpočinuli, měli čistou hlavu a nemysleli jenom na hokej,“ řekl Špaček, který lehký trénink pozoroval společně s Josefem Jandačem jen v civilu.

Česko - Bělorusko 6:1. Výborně zahráli obránci, říká redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Trenérský štáb jinak přes den spřádal plány, jak na Finy, se kterými hraje Česko v pondělí od 20.15: „Hrají celý rok úplně stejně, zabezpečenou obranu středního pásma, nepropadají v defenzivní zóně. Půjde o to, abychom vydrželi v pěti, nechodili zbytečně do oslabení,“ vypočítával Jaroslav Špaček.

Kdo půjde do branky, neprozradil, ale řada nejspíš vyjde na Petra Mrázka , který turnaj začal proti Kanadě. „Fini hrají zápas v neděli, třeba to bude naše výhoda. Věřím, že na ně vlítneme a porazíme,“ dodal český asistent.

Trenér brankářů české reprezentace Petr Jaroš, vpravo Tomáš Plekanec
Trenér brankářů české reprezentace Petr Jaroš, vpravo Tomáš Plekanec

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud