7. května 2017 • 05:00

Co na MS (zatím) funguje? Lídr Voráček, borci z Evropy i "česká" Paříž

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
  • Český bek Radko Gudas vstřelil vůbec první gól v dresu národního týmuČeský bek Radko Gudas vstřelil vůbec první gól v dresu národního týmuFOTO: Reuters

    Čeští hokejisté za sebou mají úvodní dva zápasy mistrovství světa ve Francii a rozhodně si zaslouží pochvalu. Sympatický výkon proti Kanadě (1:4) na body nestačil, ale proti Bělorusku (6:1) už skončil drtivým vítězstvím. Ačkoliv je turnaj teprve na začátku, už přinesl několik plusů. Podívejte se na to, co českému výběru zatím klape.

  • Tahoun Voráček

    Střeleckou listinu uzavřel obránce Michal Kempný parádním gólem v utkání s BěloruskemFoto Pavel Mazáč / Sport

    Funguje to! Jakub Voráček nosí na dresu kapitánské céčko a jako správná hvězda byl v obou zápasech vidět. Útočníkovi Philadelphie nedělá problémy vůbec nic. V přesilovkách patří mezi nejnebezpečnější borce, přihrávkami zásobuje spoluhráče a proti Bělorusům dokonce skóroval. Kromě toho se na něj mohou spolehnout i parťáci v obklopení soupeřů, protože Voráček proti Kanadě i Bělorusku ukázal, že se skrumáže nebojí. V klíčových okamžicích by mohl být klíčem k vysněnému úspěchu.

  • Ochránce Gudas

    Radko Gudas debatoval s Nathanem MacKinnonem a mezitím udeřil Claudea GirouxeFoto Twitter.com/@BarDown

    Na svůj první šampionát se těšil jako malý kluk, podle trenérů byl až moc přemotivovaný, ale fanoušky baví! Gudas proti Kanadě i Bělorusku patřil mezi nejvýraznější postavy českého týmu a soupeřům výrazně ukázal, že žádné pošťuchování parťáků tolerovat nehodlá. I to může být s rostoucí důležitostí zápasů klíčové, navíc Radko Gudas přesvědčil i o tom, že si rozumí i s pukem. Možná i jeho přítomnost pomáhá celému týmu, který se rozhodně nebojí přitvrdit a se soupeři si spory vyříkat.

  • Dravost z Evropy

    Hokejisté se radují z jediného gólu do sítě KanadyFoto Pavel Mazáč / Sport

    Posily z NHL jsou vidět, ale pozadu nezůstávají ani ostatní. Hráči z KHL zatím přesvědčují o svých kvalitách a nezalekli se ani hvězdné Kanady. Hodně vidět byli Lukáš Radil Tomášem Zohornou , které chválil i Vladimír Růžička . „Kluci, kteří nepůsobí v NHL, mě překvapili. Radil hrál výborně,“ řekl i přes úvodní porážku. Sebevědomí roste i obráncům, bojovně se prezentují Roman Horák s Robinem Hanzlem a třetímu útoku ve složení Michal Řepík – Petr Vrána – Michal Birner chybí jen lepší koncovka. Tým jinak zatím působí výborně.

  • Fanoušci v Paříži válí!

    Hojná skupina českých fanoušků obklopuje pařížskou arénuFoto Pavel Mazáč / Sport

    Češi obsadili Paříž! Čeští hokejisté nastoupili proti Kanadě i Bělorusku v domácím prostředí. Tisíce českých fanoušků zaplavili tribuny pařížské arény a dohnali český tým k prvnímu vítězství. Podporu fanoušků vnímají také hráči a dá se předpokládat, že se na ně budou moci spolehnout i nadále. I to může být jedním z klíčových faktorů v cestě za vysněnou medailí. 

  • Trenérské šachy

    Český tým si poprvé na turnaji poslechl státní hymnuFoto Pavel Mazáč / Sport

    Pokud něco zcela neklapalo, tak souhra Tomáše Plekance Davidem Pastrňákem a Romanem Červenkou . Na to zareagovali trenéři a v průběhu druhé třetiny utkání s Běloruskem (6:1) přesunuli k dvojici P+P kapitána Jakuba Voráčka. „Chtěli jsme oživit Pastu, protože druhá formace nebyla tak úderná. Můžeme mít více variant i kvůli zranění,“ vysvětlil kouč Josef Jandač . Tento tah mu vyšel, Jakub Voráček s novými parťáky skóroval a vytvořil úderné trio. Sestava se navíc může měnit a je pozitivem, že trenéři mají další varianty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud