9. května 2017 • 12:59

Gudas odpovídal čtenářům: Vidět strach v očích soupeře je příjemné

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbojník, vousatý rabiát, ale také konstruktivní bek s famózní střelou. Radko Gudas prostě patří k výrazným osobnostem českého týmu na světovém šampionátu ve Francii. Bek Philadelphie se blýskl i ve včerejším utkání proti Finsku, kdy brankou na 2:3 dal českému týmu naději na obrat. V úterý byl hostem ONLINE rozhovoru pro čtenáře iSport.cz.



Na ledě to Radko Gudas řeže. Menší vzrůst kompenzuje výborná fyzická připravenost, síla a tvrdost v osobních soubojích. "V posilovně trávím jen hodinku denně, v létě přeci jenom to udržení těla něco stojí," smál se v otázkách na svůj fyzický fond Gudas, který údajně nejlíp zrelaxuje při spánku.

"Samozřejmě někdy je to těžké, kor když máte dvě děti, ale dá se to, snažím se spát těch zdravých sedm hodin denně," vyznal se obránce Flyers.

Takhle vypadá šatna českého týmu na MS 2017Foto Pavel Mazáč (Sport)

Jeho pořízkovitá postava budí na ledě respekt. "Je příjemné vidět strach v očích soupeře, to je jasný. Ale myslím si, že aby někdo vyhrál, musí si za tím jít, i když jsem na ledě já, nebo někdo jiný," měl jasno borec, který letos v NHL pobral v základní části 93 trestných minut.

VIDEOPROFIL: Radko Gudas, drsný bek z Philadelphie Flyers
Video se připravuje ...

V českém týmu, který zatím po třech utkáních drží ve skupině B třetí místo za Švýcary a Kanadou, ale není jediným, kdo by hru uměl přibrousit. "Když jsem viděl naše poslední zápasy, tak i ostatní kluci to umějí přitvrdit. Pokud jde o Šímu (Radima Šimka), tak za posledních pět zápasů, co jsem ho viděl, se zlepšil o třídu, myslím si, že si jde tvrdě za svým, což si myslím, že potřebujeme. Ale i ostatní kluci se lepší, jak pokračuje turnaj," doplnil 26 letý hokejsita, který na světovém šampionátu debutuje.

Jeden ze čtenářů napsal Gudasovi do komentářů, že mu moc děkuje, že pomohl dát jeho šestileté dceři názorné ponaučení do života. Za stavu 0:3 po první třetině už dívenka Čechy odepsala.

"Jsem moc rád, že se tvoje malá ponaučila. Že naděje umírá poslední," zakončil Gudas.

Podívejte se v ONLINE rozhovoru na další odpovědi Radko Gudase.

Gudas je nejlepší český střelec. To asi nikdo nečekal, smál se
Video se připravuje ...

Radko Gudas

Honza, 9. května 2017
Dobrý den, chci se zeptat jak travite volne chvile na sampionatu a jak vám chutna francouzske pivo 😃
Dobrý den. Francouzské pivo moc ne, zato víno mají výborné. Volné dny trávíme s klukama po procházkách a kavárnách, snažíme se zregenerovat na další boje. Díky za otázky a hlavně za to, že nám držíte palce. A budete držet i dál.
Davis, 9. května 2017
Zdarec, jak casto chodis do posilovny a kolik hodin se snazis prumerne spat? Diky at se dari.
Ahoj, s dvěma dětmi je ten spánek trošku horší... Ale většinou těch zdravých sedm až hodin buď přes noc nebo dohromady i s tím, co si zdřímnu odpoledne, mi většinou štací. V posiovně trávím hodinku denně, v létě přeci jenom to udržení těla něco stojí.
Ivana, 9. května 2017
Ahoj Radku, velká gratulace k včerejšímu obratu, byl to adrenalin :-) Ráda bych se zeptala kdo je letos v týmu hlavní DJ a jaký jedete v kabině pecky? Držím palce do dalších zápasů!
Ahoj. Nejvíce se jedou český pecky, to je jasný. Vyložený DJ tam není, každý přispívá... Někdo je víc zamlklý, tak toho víc nepouští, někdo je naopak více výřečný, tak pouští víc. Nemáme úplně vyhraněný styl, ale Kabáty asi slyšíme nejvíc. A ještě Kája Gott potěší.
Dominik, 9. května 2017
Ahoj Gudy, jakou myslíš že mají šanci se prosadit Šimek, Jeřábek v NHL? PS: Hraješ skvěle, ta tvoje rána je neskutečná.
Ahoj. Myslím, že oba podepsali v týmech, které vědí, koho podepisují a co od nich budou čekat. Věřím, že se prosadí oba. Kéba bude více na očích tím, že je v Montrealu, což je Mekka hokeje. Zase Šíma se bude moct učit od jednoho z nejlepších obránců v NHL posledních let.
Miros, 9. května 2017
Ahoj Radko, děkuji za včerejší zážitek. Má šestiletá dcera po první třetině tvrdila, že je jasné, že prohrajem, když Finsko má trojku a my nulu. Říkal jsem ji, že musí věřit a fandit, a že se nesmí nikdy vzdávat! A tak děkuji, že jste mi pomohli dát dceři názorné ponaučení do života. A otázka na tebe Radko: Měl jsi větší radost ze svého gólu anebo z toho ukázkového bodyčeku na Rantanena? ;-)
Největší radost jsem měl z toho, že jsme vyhráli. Každopádně jsem rád, že se tvoje malá ponaučila. Že naděje umírá poslední.
Pavel Chechelský, 9. května 2017
Co mám udělat pro to, abych měl stejně frajerský plnovous?
Jíst denně polívku:)
Roman, 9. května 2017
Vnímáte na ledě fakt, že se vás spousta hráčů ,,bojí" ? když vidí, že ze zadu jede Gudas, že raději odpálí puk a uhnou, než aby zůstali stát u mantinelu? Je super, že jste v českém týmu, takový hráči jako vy jsou strašně důležití, a vy k té zdravé agresivitě přidáváte i produktivitu :).
Je příjemné vidět strach v očích soupeře, to je jasný. Ale myslím si, že aby někdo vyhrál, musí si za tím jít, i když jsem na ledě já, nebo někdo jiný. Když jsem viděl naše poslední zápasy, tak i ostatní kluci to umějí přitvrdit. Pokud jde o Šímu (Radima Šimka), tak za posledních pět zápasů, co jsem ho viděl, se zlepšil o třídu, myslím si, že si jde tvrdě za svým, což si myslím, že potřebujeme. Ale i ostatní kluci se lepší, jak pokračuje turnaj.
Jirka, 9. května 2017
Ahoj Radko, Porazil byste v páce svého otce? Proběhla ještě nějaká komunikace s Girouxem po zápase proti Kanadě? Uvítal byste v týmu Vláďu Sobotku? Díky za odpovědi, snad to letos cinkne
Ahoj. S tátou jsem si páku nikdy nedával, abych řekl pravdu. Ale třeba s Girouxem jsem ji prohrál... S Girouxem jsem mluvil hned po zápase, při rozhovorech do mě vrazil a kecali jsme hned po utkání. Oni vědí, jak hraju a jsou rádi, že hrajeme v NHL spolu v týmu.
BRUIN, 9. května 2017
S kým se z Českého týmu nejvíce bavíš kromě Vorase? Děkuji :-)
Zdravím, bavím se se všemi. K tomu, abychom byli pořádný tým, tak se musíme bavit všichni. Nemáme tady nikoho, s kým bych slovo neprohodil nebo bych se nepobavil. Myslím si, že Pepa to vybral skvěle a kluci jsou tady super parta.
Filip Komárek , 9. května 2017
Viděl si video s panem Zárubou během včerejšího obratu ? Měl by si podobné emoce nebo bys to tam rozmlátil ještě víc? :D
Viděl jsem to. Myslím si, že takových rozbitých věcí bylo v Česku asi víc...:) Každopádně jsem rád, že to prožívají takhle i naši komentátoři. Aspoň je to něco pro pobavení...
Honza, 9. května 2017
Konečně pořádnej obránce!! Shodíš v průběhu turnaje rukavice? :D
Stát se může cokoliv, ale nechci oslabovat tým tím, že budu zbytečně vyloučený do konce.
Tadeáš, 9. května 2017
Dobrý den Radko, gratuluji k výhře i skvělému bodyčeku. Je pravda, že jste se jej naučil na dětském florbalovém Rookie Campu, kam jste jednou zavítal?.:-) děkuji za odpověď a ať se daří
Dobrý den, zavítal jsem tam, ale určitě jsem se tam na dětech nic neučil...:) Tenhle bodyček, myslím, mám nejvíce odkoukaný od táty.
Lenka, 9. května 2017
Dobrý den Radko, včera jsme zažili vzrušující poslední třetinu. Velice Vám za to děkuji. :) Myslíte si, máte letos šance na zlato? Důvěřujete si? Protože i my u co fandíme u obrazovek (a ano slyší to celý barák :) ) důvěřujeme celým srdcem, že letos budeme zlatí, i když se některé věci nepovedli, může se to zlepšit! Konkrétně otázka na Vás, několikrát jste byl jako kanón a kotoulek finského hráče byl velmi k pobavení, ale budete takový i v dalších zápasech? Ta dravost je úžasná! :)
Dobrý den, díky moc za podporu. O ambicích už jsem odpovídal. Díky, že nám fandíte.
Lachman, 9. května 2017
Takový bodyček jsem naposledy viděl od Jaroslava Machače a to bylo v 70 letech. Neviděl jsem moc zápasů v NHL ale byl jsem překvapen jak se hraje ve vyzařovací části. V jednom zápase bylo jedno vyloučení a kontaktní hokej téměř žádný. Byla tam rychlost, perfektní vedení puku a přesné přihrávky. Byla to vyjímka nebo pravidlo?
Dobrý den. Pokud jde o ten bodyček, on ten Fin si na to krásně najel. Nekoukal, v jaké pozici jsem já... Něčím ten tým člověk potřebuje nakopnout. Při bojích o Stanley Cup se šance na to, abyste hráli o Pohár, nestává každý rok, takže je třeba pořád hrát na sto procent. Třeba Steen hrál celé play off se zlomenou nohou, což se ukázalo až po sérii.
Rosa, 9. května 2017
Dobrý den, koho jste měl v dětství za vzor a v kolika letech jste začal s hokejem? 😁
Dobrý den. Když jsem koukal na hokej, tak to byl nejprve můj otec, a když jsem začal sledovat NHL, tak to byl Scott Stevens.
Shaladin, 9. května 2017
Zdravím, Radko. Měl jsi někdy v průběhu šampionátu nutkání shodit rukavice a někoho řádně seřezat? :)
Zdravím, pravidla jsou jiná, asi bych oslabil tým. Ale pošťuchovat se nenecháme, už v prvních zápasech si myslím, že jsme dokázali, že za sebe budeme bojovat!
Eliška Klapsiová, 9. května 2017
Bude Voras v pořádku? Jaké si myslíte že máte šance na medaili?
Šance jsou jedna ku šestnácti... Každopádně si myslím, že máme silný tým na to, abychom urvali ten kov nejcennější.
Petr, 9. května 2017
Dobrý den, kdyby jste postoupili do finále, s Kanadou tak myslíte, že byste je porazili ?
Stoprocentně!
Dominik Benda, 9. května 2017
Dobrý den pane Gudas. Jste Velká opora týmu, jste jeden z klíčových hráčů a to jak v obraně tak i v útoku. Moc se mi líbí jak dokážete přepnout na útok a pak se vrátit do obrany. Máte střelu jako z děla a hlavni je že to tam padá. Myslím že jste jeden z nejlepších hráčů na světě ve hře do těla. Byl bych moc rád kdyby jste vzkázal ostatním borcům v šatně ať hrají takhle dál. Ukázali jste velkou sílu proti Kanadě která ale měla vic štěstí a my smůlu. Proti Finsku jste dokázali parádní obrat. Hrajete jako tým, jste silní, šikovní a máte bojovného českého ducha! My tu medaili DOKÁŽEME! :)
Dobrý den, díky za podporu. Jsme rádi, že nám všem fandíte.
Kuba Málek, 9. května 2017
Ahoj Radko, kdo je větší vztekloun - Radko nebo Leo? V čem jste s tátou nejvíc soutěžili? Měli to rodiče s tebou v pubertě těžké? Musím říct, že mě velmi příjemně překvapuješ, hraješ skvěle. A já čekal barbara ničitele. :-D Ať se daří a díky, že jsi přijel.
Ahoj. Když táta hrál, byl jiný hokej. Trošku jinak se to pískalo i trestalo. Kdyby hrál teď, hrál by podobně jako já. Stejně jako já bych hrál v jeho časech... Takže to se nedá až tak srovnat. Momentálně spolu nejvíce soutěžíme v golfu...
Jiri Simi, 9. května 2017
Dobrý den Radko, předně smekám před Vašimi super výkony v dosavadním průběhu MS. Už v zápase s Běloruskem jsem si říkal, jak dlouho vydržíte přihlížet tvrdé hře soupeře, to samé jsem si potom říkal včera po zákroku na Kubu Voráčka. Reakce od Vás ale až na super bodycheck na jednoho z Finů žádná. Je to tak, že Vás trenéři po zákroku na Clauda Girouxe "umravnili"? Myslím si, že je super, že máme v týmu hráče, který dokáže potrestat soupeře za takové zákroky a tak je škoda tuto sílu nevyužít, zvlašť v této fázy turnaji, kde dvě minuty na trestné lavici zas až tak neznamenají... Díky za odpověď a přeju ať se Vám herně daří tak jako doteď.
Dobrý den, je to turnaj, na každých dvou trestných minutách záleží, nejde říct, že teď je to méně důležité než jindy... Trenéři mě neumravnili, ale samozřejmě jsme si řekli, že zbytečné dvě minuty nám v naší hře nemůžou pomoct. Jsme silní v přesilovkách, ne v oslabení. Pro nás je důležitý hrát v plném počtu.
Marek, 9. května 2017
Dobrý den Radko, gratuluji k vítězství nad Finskem, to bylo v závěru drama! :) Co si myslíte o domácích týmech Německu a Francii? Který tým má podle Vás vyšší šanci se dostat do čtvrtfinále? Který stát z dvojice Itálie x Slovinsko se může udržet? Znáte se s někým z německého nebo francouzského týmu? Díky za odpověď a přeji hodně štěstí do následujících zápasů a Vorasovi, ať se dá brzy do kupy. Zdraví Marek :)
Dobrý den, z Francie znám Bellemara, s kterým hraju, takže bych to více přál Francii, ale jsou v naší skupině, takže je to jedna prohra pro ně navíc...
Miroslav Zabransky , 9. května 2017
Dobrý den , Včera parádní bodycek a ještě lepší gól ... Měl bych otázku - nedáte mi svůj dres , prosím ? S pozdravem Miroslav Zábranský , Plzeň
Dobrý den, díky, ten si budu bohužel schovávat na památku.... Díky za podporu.
Blekota, 9. května 2017
Zdravím a blahopřeji k včerejší výhře, vstřelené brance a krásnému bodyčku. Bude vaším hlavním cílem uhrát ve skupině 2. místo a vyhnout se tak v případném semifinále Kanadě, jako největšímu favoritu?
Dobrý den. Pro nás je důležité hrát dobrý hokej. Pokud ho budeme hrát, můžeme porazit i favorizovanou Kanadu.
otakar87, 9. května 2017
Ahoj, jak jsi ty sám spokojen se svými dosavadními výkony na MS? Děkuju a ať se daří
Spokojený jsem, hlavně, že se daří týmu. Jsme tady, abychom táhli za jeden provaz. Díky.

Česko - Finsko 4:3sn: Zlaté dva body, hodnotí redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud