5. května 2018 • 12:46

Na Slováky s doplněnou nominací. Jandač připsal Chytila s Kousalem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníci Robert Kousal z Davosu a Filip Chytil z New York Rangers rozšíří soupisku českých hokejistů na mistrovství světa v Dánsku před dnešním vstupem do turnaje proti Slovensku (20:15). Aktuálně je na seznamu 21 hráčů, z toho dva brankáři, sedm obránců a 12 útočníků. Sestav vlastní tým na MS v hokeji a hraj o 140 tiscí korun! >>



Sedmadvacetiletý Kousal se představí na světovém šampionátu podruhé v kariéře a naváže na účast z roku 2016 v Moskvě. O devět let mladší Chytil bude na velké mezinárodní akci debutovat. Oba zasáhnou už do duelu se Slovenskem.

"Dopsáni byli především z důvodu univerzálnosti. Oba mohou hrát i na pozici centra. Rozhodli jsme se tak především z toho důvodu, že u Robina Hanzla není zdravotní stav úplně vyjasněný. Pokud by nebyl, tak tito dva můžou na pozici centra naskočit," řekl novinářům asistent trenéra českého týmu Jiří Kalous.

Jágr exkluzivně před MS: Plekanec? Kritika na něj byla loni nemístná
Video se připravuje ...

První mistrovství světa čeká i dva účastníky únorových olympijských her v Pchjongčchangu, beka Adama Poláška ze Soči a útočníka Dominika Kubalíka z Ambri-Piotty, a také forvarda Dmitrije Jaškina ze St. Louis, který startoval dosud jen na Světovém poháru v roce 2016.

Chytil, který v sezoně sehrál devět zápasů v NHL za Rangers, se stal nejmladším hráčem na české soupisce. Je o čtyři měsíce mladší než devatenáctiletý Nečas.

Odchovanec Zlína patří také spolu s Nečasem mezi osmičku hráčů výběru, kteří v této sezoně hráli v NHL. Dalšími jsou Rittich, bek Radko Gudas z Philadelphie a útočníci Tomáš Plekanec z Toronta, Radek Faksa z Dallasu, Dmitrij Jaškin ze St. Louis a Tomáš Hyka z Vegas. Nečas před návratem do Komety Brno sehrál jeden duel za Carolinu.

Úvodní devatenáctku hráčů zařadil kouč Josef Jandač na soupisku už ve čtvrtek. Po doplnění Kousala a Chytila zůstávají čtyři volná místa, z nichž jedno je pro třetího brankáře Dominika Hrachovinu.

Na tři zbývající místa v poli zůstává v širším kádru v dějišti šestice kandidátů - obránci Jakub Krejčík, David Musil a Filip Pyrochta a útočníci Robin Hanzl, Martin Kaut a David Šťastný.

Jedno z nich by mělo patřit Krejčíkovi, který po zranění břišního svalu testoval v pátek před tréninkem i ostrou zátěž při soubojích s Kautem pod dohledem asistenta trenéra Jaroslava Špačka.

"U Kuby zdravotní stav vypadá dobře. Včera podstupoval nějaké souboje. Dneska s ním ještě budeme mluvit, jak se cítí, tak se rozhodneme. Dnes do utkání určitě nenastoupí," dodal Kalous.

Stavitelé národního týmu také sledují vývoj sérií 2. kola play off NHL, kde jsou po pátečních zápasech jednu porážku od vyřazení Boston s útočníky Davidem Pastrňákem a Davidem Krejčím i San Jose s forvardem Tomášem Hertlem.

Předpokládaná sestava ČR pro duel se Slovenskem

Francouz

Gudas, Jordán
Sklenička, Moravčík
Polášek, Šulák
Hronek

Hyka, Faksa, Červenka
Nestrašil, Nečas, Jaškin
Řepík, Plekanec, D. Kubalík
Kousal, Horák, Chytil

Góly

Domácí: 21:04. D. Kubalík, 59:50. Nečas, 62:09. Jaškin

Hosté: 07:33. Krištof, 25:29. Sekera

Sestavy

Domácí: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Řepík, Plekanec (A), D. Kubalík – Chytil, Horák, R. Kousal.

Hosté: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

Rozhodčí

Kaukokari (FIN), Mayer (USA) – Malmqvist (SWE), McCrank (CAN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Návštěva

12 490 diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 7 6 1 0 0 31:9 20
2. Rusko 7 5 0 1 1 32:10 16
3. Česko 7 3 3 0 1 27:15 15
4. Švýcarsko 7 3 1 1 2 25:19 12
5. Slovensko 7 3 0 2 2 19:20 11
6. Francie 7 2 0 0 5 13:29 6
7. Rakousko 7 1 0 1 5 13:30 4
8. Bělorusko 7 0 0 0 7 8:36 0

Filip Chytil a Martin Nečas se radují ze vstřelené branky v utkání proti Rusku
Filip Chytil a Martin Nečas se radují ze vstřelené branky v utkání proti Rusku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud