12. května 2018 • 11:37

Z Nashvillu přijíždí 7 hráčů! Švédům dorazí trio Ekholm, Forsberg a Arvidsson

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Švédska posílí na světovém šampionátu hvězdy Nashvillu Filip Forsberg, Viktor Arvidsson a Mattias Ekholm. Finský tým posílí talentovaný mladíček Eeli Tolvanen, mužstva USA zase univerzál Nick Bonino a Švýcarsko mazák Roman Josi s nadaným Kevinem Fialou.



Arvidsson vyjádřil za celou trojici Predators nadšení z možnosti prodloužit si ještě sezonu. "Například já jsem si na šampionátu ještě nikdy v minulosti nezahrál a myslím, že to bude neskutečná zábava. Když jsem dostal pozvánku, nezaváhal jsem ani na vteřinu," řekl pětadvacetiletý Arvidsson v rozhovoru pro deník Sportbladet.

Výstupní pohovory už mají hráči za sebou. "Vše je v pořádku, takže v sobotu večer letím zpátky a pokud nedojde k nějakému zpoždění, někdy v neděli budu v Kodani. Nevím, jak to přesně mají ostatní kluci, ale myslím, že Filip dorazí také v neděli a Mattias už jen čeká na pas pro svého syna," přiblížil Arvidsson.

O dva roky starší bek Ekholm i oba útočníci byli v play off mezi nejproduktivnější šesticí Predators. Odehráli všech 13 utkání, Ekholm během nich stihl gól a sedm nahrávek. Arvidsson si připsal devět bodů (5+4), třiadvacetiletý Forsberg byl díky 16 bodům za sedm branek a devět asistencí nejlepším z Predators ve všech těchto ukazatelích.

Forsberg tím navázal na skvělé výkony ze základní části. Rovněž během ní kraloval klubovému bodování, přestože odehrál jen 67 z 82 utkání. Zaznamenal 64 bodů díky 26 gólům a 38 přihrávkám. Arvidsson byl s 61 body (29+32) ze 78 duelů hned za ním, Ekholm měl z 81 startů 34 bodů (10+24).

Bonino bere USA poslední volné místo

Bonino si v této sezoně NHL připsal v 71 zápasech 25 bodů za 12 branek a 13 asistencí. Ve 13 duelech play off zaznamenal dva góly a tři přihrávky.

Do Nashvillu zamířil loni v červenci z Pittsburghu, s kterým slavil v minulých dvou letech triumf. Jako nechráněný volný hráč podepsal čtyřletou smlouvu na 16,4 milionu dolarů.

V NHL má bývalý hráč Anaheimu a Vancouveru na kontě ze 478 utkání 212 bodů (87+125). V play off zaznamenal v 88 duelech 18 branek a 27 přihrávek.

Švýcaři berou velká jména

Sedmadvacetiletý Josi bude startovat na sedmém seniorském šampionátu v kariéře a na Skandinávii má skvělé vzpomínky. V roce 2013 dovedl současný kapitán Predators, kteří prohráli sedmý rozhodující duel před svými diváky s Winnipegem v noci na pátek 1:5, Švýcarsko až ke stříbru, čímž tým vyrovnal nejlepší dosažený výsledek v historii z roku 1935. Josi si navíc vysloužil ocenění jako nejužitečnější hráč šampionátu.

O šest let mladší Fiala se představí na třetím MS. Hrál už v Bělorusku 2014 a v České republice rok poté. V obou sezonách se tehdy zúčastnil i juniorského světového šampionátu a v roce 2014 dokonce i mistrovství světa hráčů do 18 let.

Zatímco Josi patří již několik sezon k hlavním oporám Predators, Fiala prožil premiérovou kompletní sezonu v prvním týmu. Oba se v základní části vešli mezi sedm nejproduktivnějších hráčů mužstva. Josi jako herně nejvytíženější hráč stihl v 75 zápasech 53 bodů za 14 branek a 39 asistencí. Fiala v 80 startech nasbíral 48 bodů (23+25) a byl čtvrtým nejlepším střelcem Predators.

Tolvanen nastoupí už dnes

Tolvanen v KHL zaznamenal v 60 zápasech včetně play off 43 bodů za 25 branek a 18 asistencí. Na olympiádě si připsal v pěti duelech devět bodů za tři góly a šest přihrávek a byl třetím nejproduktivnějším hráčem turnaje.

Nashville jej draftoval loni v prvním kole na 30. místě, Tolvanen do týmu Predators zamířil po skončení sezony v KHL. Sehrál ale jen tři duely v základní části, v kterých nebodoval. V play off se do sestavy nedostal.

Fakta MS: Proti Bělorusku gólová premiéra Šuláka a první čisté konto na turnaji
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud