Zdeněk Janda
10. května 2019 • 13:37

Faksa přiletí v sobotu, hned bude hrát. Co řekl Říha na Kovářovu reakci?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Večer to vypukne. Národní tým vstoupí do šampionátu zápasem se Švédy (od 20.15 hodin). V brance podle očekávání s Patrikem Bartošákem. Pavel Francouz, s nímž reprezentace rovněž počítá, by měl dorazit v neděli. A útočník Radek Faksa, posila z Dallasu, už zítra. „Takže proti Norům už by měl hrát,“ řekl po dnešním rozbruslení kouč Miloš Říha. O zapojení Francouze se teprve rozhodne.



Bude to pro Faksu, zkušeného zámořského centra, rychlá mise. Přílet, a hned půjde hrát. „Měl by sednout s letadlem ve Vídni zítra v jedenáct hodin dopoledne a měl by nastoupit už večer do zápasu,“ reagoval hlavní kouč Říha. „Myslím, že je lepší, když rovnou nastoupí, než když bude dva dny odpočívat. Může si pak odpočinout v neděli,“ dodal kouč, pro něj startuje premiérové mistrovství.

Stejně jako pro gólmana Patrika Bartošáka. Čeká ho ostrý start. Hned proti nadupaným Švédům s devatenácti hráči z NHL na soupisce.

„On je hodně specifický. Je úplně jedno, jestli bude chytat odborářskou ligu nebo mistrovství světa. On k tomu bude přistupovat naprosto zodpovědně, bude chtít předvést co nejlepší výkon. Je tak zarputilý, že to nebude mít vliv. Každý někdy musí začít chytat. I Pavel Francouz musel začít jednou,“ řekl k tomu Zdeněk Orct, trenér brankářů.

Češi nastoupí v podobné sestavě, v jaké hráli Carlson Hockey Games v Brně. Takže dvě elitní formace z NHL, v té třetí bude Vrána, poslední vítěz Stanley Cupu, hrát s centrem Janem Kovářem.

Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha uděluje pokyny svým svěřencům na rozbruslení, které přecházelo úvodnímu utkání mistrovství světa se Švédskem
Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha uděluje pokyny svým svěřencům na rozbruslení, které přecházelo úvodnímu utkání mistrovství světa se Švédskem

„Vrátili jsme se k sestavě z Brna, protože na tom tréninku se mi to nově poskládané s těmi změnami moc nelíbilo. Kluci jsou na sebe přece jen tak zvyklí, už spolu delší dobu trénovali a byli tak i v zápase, takže bychom to měli takhle postavit,“ vysvětlil Říha.

Ten se také vyjádřil k Jakubovi Kovářovi, který už odjel z dějiště šampionátu. A čeká se na příjezd Pavla Francouze.

„Myslím, že to po těch rošádách, co vznikly, to bylo dané,“ uvedl trenérský bard. A jak to podle něj brankář, který zářil v KHL, přijal?

„Čekal jsem to horší, ale my jsme to nerozhodli sami, on si to víceméně rozhodl sám. Chtěl do toho turnaje vstoupit jako jednička, což jsme se oba dva shodli, že v takové formě není. A než aby dělal trojku, tak raději přenechal místo mladšímu. A jak tvrdil on sám – také úspěšnějšímu brankáři v sezoně,“ řekl na adresu Šimona Hrubce.

„Vzali jsme to jako fakt a naprosto férově jsme se domluvili. I od něj to byl velice férovej tah,“ dodal Říha.

Pravděpodobná sestava Česka: Bartošák - Hronek, Kolář, Gudas, D. Sklenička, Rutta, Moravčík, D. Musil - J. Voráček, Simon, Frolík - Jaškin, Chytil, Palát - J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna.

Sporťákovo KO: 5 důvodů, proč letos Češi konečně získají medaili
Video se připravuje ...

Gudas práskal na parťáky. Kdo je největší jedlík? A kdo nejlepší fotbalista?
Video se připravuje ...

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

HOKEJOVÝ INSIDER přímo z Bratislavy: Poradí si Říhovi svěřenci se Švédskem? Přivezou medaili?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud