Zdeněk Janda
11. května 2019 • 19:19

Podívejte se do české šatny! Hráče motivují nápisy, nechybí Jágrův gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Hokejisty na šampionátu motivují vlastní příběhy. Touha. Ale i nápisy. Čeští hráči mají kabinu vybavenou hesly, které je mají nabudit v cestě za vysněnou medailí. Tak třeba: „Ti před námi dokázali hodně. Teď jsme na řadě my!“ Nechybí ani fotografie Jaromír Jágra. Po jeho posledním gólu v národním týmu v roce 2015.



Nad nápaditými slogany jsou vypsány roky, v nichž Češi ovládli hokejový svět. Ale doba běží, už i poslední letopočet je zaprášený. 2010, Německo.

V šatně nechybí ani fotografie Jaromíra Jágra , nejslavnějšího českého sportovce. Číslo 68 je zobrazené ve slavné pozici z roku 2015. Kdy při domácím mistrovství v Praze rozhodl čtvrtfinálovou bitvu s Finy. Ruce nahoře. Byl to jeho poslední gól za národní tým. Tehdy bouřila celá vyprodaná O2 Arena, legendární útočník zařídil postup do semifinále.

Byla to právě i tato momentka, kterou Jágr sdílel na svém oficiálním profilu na Facebooku. Snažil se ho oživit zrovna v době startu šampionátu. „Těšíte se? Já ano!“ napsal svojí hokejové rodině. A po zápase se Švédy mužstvo za skvělý výkon pochválil.

Takhle to vypadá v kabině národního týmu
Takhle to vypadá v kabině národního týmu

V české kabině nechybí ani fotografie Petra Nedvěda , současného generálního manažera týmu. Ten byl jako hráč u zatím poslední medaile. V roce 2012. Na stěnách nejde přehlédnout ani další motivační nápis. „Jedna země, jedno srdce.“ Jsou to hesla, která během sezony posílali hokejoví fanoušci. Realizační tým potom vybral ty nejlepší.

Další heslo: „Člověk mnoho vydrží.“ Na jednom místě jsou pod sebou i vypsané všechny roky, v nichž český, předtím česko-slovenský tým urval zlato na šampionátech.

Češi se v Bratislavě usídlili v jiné kabině, než kterou měli při bronzovém tažení v roce 2011. „Je hodně velká, ještě větší než předtím,“ uvedl útočník Michael Frolík , pamětník z Bratislavy. Kouč Miloš Říha lobboval o to, aby jeho tým mohl zabrat šatnu, v níž sídlí domácí Slovan. Jenže boj o nejluxusnější místo vyhráli Rusové… Tahle kabina totiž podle organizátorů nespadala pod regule, v jejichž rámci rozhoduje o tom, kde jakou kabinu dostane, poslední umístění na MS.

Nahlédněte do kabiny národního týmu! Co zdobí zdi české šatny?
Video se připravuje ...

TIPOVAČKA: Zaválí Češi po Švédech i se svým dalším soupeřem? Jak vidí fanoušci zápas s Norskem?
Video se připravuje ...

Chytil o sezoně v Rangers i Lundqvistovi. Je pocta být s ním v kabině, říká devanetnáctiletý talent
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Snový debut Vrány, vesmírný zákrok Bartošáka. A Češi mají skalp Švédů!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud