Zdeněk Janda
18. května 2019 • 18:38

Nedvěd válí i jako tenista. Byli jsme u toho! Chystám se na Wimbledon, hlásí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Tvrdé podání, náběh na síť. A vítězný míč. Nekompromisní zakončení. Takové, jakým soupeře deptal na ledě. Teď i při tenise. „Chystám se na Wimbledon!“ vysvětluje to se svým typickým smíchem. Spolu s iSport TV jsme byli u toho, když generální manažer národního týmu Petr Nedvěd na šampionátu v Bratislavě ukázal svoje tenisové umění. Zbytečná byla otázka, komu to jde nejlíp….



Když byla venku zima a pocitová teplota se pohybovala kolem pěti stupňů, na velké hraní to nebylo. Nebo v hale.

Až v posledních dnech to jde i venku. „Je to hezké odreagování. Člověk se aspoň trochu zpotí. Tenis mě baví, hraju ho někdy třikrát až čtyřikrát týdně, když jsem doma,“ popsal GM národního týmu.

Na kurty, kousek vedle haly, jsme ho tentokrát zastihli při zápase s Radimem Prusenovským, dlouholetým zaměstnancem svazu. A mužem, který je schopný díky svým kontaktům zařídit cokoliv. Ovšem výhru nad hokejovým elegánem nezařídil…

„To se mu to hraje, když je mu o dvacet míň!“ smál se Prusenovský, když si sednul a mezi gemy dlouho oddychoval. „Hele, pojď, sedíš nějak dlouho, ne?“ hecoval ho někdejší prvotřídní útočník. I tenis mu jde, to je jasně vidět.

Když se naskytne chvíle, zahrají si v Bratislavě i čtyřhru. Do ní se přidají manažer týmu Jan Černý a trenér Miloš Říha. Při otázce, kdo je nejlepší tenista, se Nedvěd naoko zamračí. „To je snad jasný, ne? To je blbá otázka!“

Tenis ho chytnul. Možná ještě víc než golf. Největší bitvy mají s kamarádem Martinem Ručinským, jenž tenis v mládí hrával i závodně. Dřív byl lepší než Nedvěd, ale postupem časy se síly vyrovnávají. „Růča je tenisovější, dřív mě porážel. Teď jsou to vyrovnané mače,“ popisuje.

To hlavní se ale v Bratislavě děje na ledě. Právě tam upíná Nedvěd svoji pozornost. Tenis je jenom odreagováním. „Aby si člověk vyčistil hlavu, přišel na jiné myšlenky. A hlavně se zpotil,“ vysvětluje, že i špičkoví profesionální sportovci se potřebují po kariéře držet fit.

GM národního týmu Petr Nedvěd válí i na tenisovém kurtu
GM národního týmu Petr Nedvěd válí i na tenisovém kurtu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud