15. května 2019 • 17:45

Ruce ho svrbí, ale už je smířený. Nedvěd odpovídal z MS, řešil i tetování

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se skládá reprezentační tým a jaký byl zájem hráčů z NHL reprezentovat? Jak vidí šance české reprezentace na mistrovství světa? Čtenářům iSport.cz odpovídal přímo z Bratislavy generální manažer reprezentace a bývalý útočník Petr Nedvěd. "K favoritům na zlato nepatříme, asi bychom byli spokojení s jakoukoliv medailí, ale náš cíl musí být přivést zlato," hlásil Nevěd v online rozhovoru.



"Pokud jde o mě, tak samozřejmě mě někdy ruce svrbí, když se dívám na kluky. Ale bylo to daleko těžší, když jsem skončil. Teď už jsem s tím smířený a spíš se snažím dělat moji práci nejlíp, jak umím. Bohužel už to nemá nic společného s tím, že bych byl na ledě," svěřil se čtenářům Petr Nedvěd, který při skládání týmu řešil hlavně příjezdy hráčů z NHL.

A mohla by ještě na MS dorazit hvězdná posila v podobě Tomáše Hertla? "Ta šance ohledně Hertlíka je velmi malá, zápasy San Jose sledujeme, ale série je zatím na začátku, bude to pro nás těžké rozhodování, ale moc velkou šanci tomu nedávám. Pochopitelně Hertlík by byl velkým přínosem pro náš tým, ale čas hraje proti nám," tuší manažer, který se čtenáři nakousl i téma svých tetování. 

"Je to něco, co souvisí s rodinou. A potom jsou to věci, kterým věřím. Víc bych to nerozebíral," usmíval se legendární útočník, který prozradil třeba i svůj rychlostní rekord na cestě z Liberce do Prahy. Ale prý už se polepšil...

Projděte si všechny odpovědi Petra Nedvěda!

Petr Nedvěd

Vítek, 15. května 2019
Dobrý den, prvně jsem Vám chtěl poděkovat, že po kariéře pomáháte českému hokeji. A chtěl bych se zeptat, kdo je podle Vás největší český talent současnosti a zda si myslíte, že současný vývoj českého hokeje jde tou správnou cestou? Děkuji
Dobrý den, pokud budu mluvit o hráčích, které tady máme na šampionátu, jsou to hlavně Filip Chytil, Jakub Vrána nebo Filip Hronek. Pokud jde o český hokej, to by asi bylo na delší povídání, myslím si, že po zlaté éře nějaký propad byl, ale myslím si, že nová vlna mladších hráčů se začíná projevovat. Pevně věříme, že jdeme tou správnou cestou. Díky moc za otázky i za podporu, která celému týmu moc pomáhá. Teď už musím na týmovou poradu.
Standa, 15. května 2019
Dobrý den co říkáte na atmosféru při českých zápasech? A jestli jsou i nějaké ohlasy kabině i od hráčů na atmosféru ?
Dobrý den. Atmosféra je fantastická, chtěl bychom nejenom já, ale i hráči poděkovat fanouškům, kteří jsou pro nás takovým šestým hráčem. Dostávám telefonáty z Kanady i z Ameriky, rozebírali to tam dokonce na TSN. Zjišťovali, co se děje, když začnou lidé skandovat Kdo neskáče, není Čech... Takže to má velký ohlas. Věříme, že nám budete fandit co nejvíc a co nejdéle...
Honza, 15. května 2019
Zdravím Petře, byl jste muj oblíbeny hokejista a jsem moc rád za to že zrovna vy jste manažer reprezentace. Jakožto bývalý spoluhráč Jágra a dlouholetý kamarád, nepohrával jste si s myšlenkou že byste Jardu oslovil na MS? Přece jenom tým je celkem mladý.
Dobrý den. Díky za vaše slova. Pokud jde o Jardu, tak on se sám rozhodl, že reprezentovat už nechce. Vyjadřoval se, že už reprezentační kariéru uzavřel. Takže jsme s ním nepočítali. Ale chtěl bych mu i touto cestou pogratulovat k postupu do extraligy i za to, jak velkou mírou Kladnu pomohl, byl nejlepší střelec v baráži, což je i trochu k zamyšlení...
Eva Kroftová, 15. května 2019
Dobrý den, předně gratuluji ke krásné kariéře a děkuji, že jste dělal dobré jméno naší republice v zahraničí. Jaké jsou podle Vás nejdůležitější vlastnosti pro úspěch obecně? Díky a mějte se :-)
Dobrý den, díky za vaše slova. Člověk musí mít talent, píli, samozřejmě i trochu toho štěstí.
Roman, 15. května 2019
Dobrý den Petře, četl jsem o vaší emigraci do Kanady v lednu 1989 a chtěl bych se vás zeptat, jestli jste byl jediný z Litvínovského dorostu kdo chtěl v Calgary tehdy zůstat. Děkuju za odpověď.
Dobrý den, ano, byl jsem jediný.
SpokojenyPRAZAK, 15. května 2019
Petre, jsem fanousek Prazdroje (jako Vy). Kde Vam nejvic chutna, krom vycepu v Lokale? Diky, Martin
Dobrý den, U Hrocha, U Tygra... Nebo restaurace U Veverky.
Vladimír, 15. května 2019
Dobrý den, zajímalo by mě jestli jste v příbuzenském vztahu s Pavlem Nedvědem . A jestli má Patrik Bartošák na to aby byl jednička v NHL
Dobrý den, to nejsme. Pokud o jde o Bartošáka, talent na to má, ale čas ukáže. Bude muset na sobě ještě hodně zapracovat. Ale pevně tomu věřím, že se může stát jedničkou v NHL.
Václavek, 15. května 2019
Dobrý den, chci se zeptat ohledně Vaší emigrace...jak dokáže 17 ti lety chlapec bez velké znalosti jazyka toto provést? Pomáhal vám někdo ( např. Zástupci kanadských klubů, nebo Češi žijící v Kanadě.) A druhá otázka neplanujete napsat knihu? Ať se daří
Dobrý den, pomáhali mi Češi žijící v Kanadě. To byla z jejich strany obrovská pomoc. Začátky byly samozřejmě hodně těžké. Už jsem o knížce přemýšlel, ale hrozně rád bych tam ještě zařadil nějakou medaili, pokud možno zlatou, v mojí nové funkci.
Mirek, 15. května 2019
Ahoj Petře, hral si s oběma legendama...Lemieux nebo Gretzky? Super casy, kdyz si hral za Pitt a jak si rozhodnul to dlouhy prodlouzeni proti WSH:) Mirek
Ahoj. Na velká jména jsem měl docela štěstí, byla to pro mě obrovská pocta hrát s takovými hokejisty. Wayne má více rekordů, takže v tomto ohledu dokázal víc, ale Mario zase nehrál tolik zápasů a tak dlouho. Každý hrál trochu jiným stylem, ale oba to byli naprosto výjimeční hokejoví géniusové. Na ten zápas si velice dobře pamatuju, asi to byl jeden z těch nej gólů, co jsem vstřelil. Byl to úžasný pocit vyhrát takový zápas.
Honza Novák, 15. května 2019
Zdravím Petře, rád bych se Vás zeptal z jakého důvodu nebyli do přípravy nebo na MS povoláni po vypadnutí svých týmů v AHL nebo NHL talentovaní Zadina, Mašín, Zbořil, Nečas, Kaut, Hájek, Špaček a další. Myslím, že pro budoucnost našeho hokeje by bylo přínosnější vzít na zkušenou tyhle mladé než některé hráče, kteří už prostě lepší nebudou. Díky za odpověď
Zdravím Vás, někteří ani nemohli, kluby by je neuvolnily. Každoročně jsou jména, o kterých se mluví, že tam měla být. Ale trenéři i já musíme udělat nějaké rozhodnutí a z našeho pohledu vybrat ty nejlepší.
Richard Turnov, 15. května 2019
Ahoj Petře Chci se zeptat, jestli je ještě možnost účasti obou Davidů s Bostnu?
Ahoj, dalo by se říct, že už skoro žádná za tohoto stavu...
Honza, 15. května 2019
Ahoj Petře, co si myslíš o Filipu Pešánovi (staronovém nadřízeném;)), pozvedne český hokej a má třeba někdy šanci se uchytit v zahraničí?
Ahoj. Filip už nějaké zahraniční nabídky měl, teď se s Tomášem Králem domluvili na funkci na svazu. Je to velice inteligentní trenér a věřím, že dokáže český hokej posunout dál.
Honza, 15. května 2019
Ahoj Petře, myslíš, že bude takový zájem hráčů z NHL hrát na MS i příští rok ve Švýcarsku? Nesehrálo velkou roli, že to je "prakticky" domácí mistrovství?
Ahoj. Samozřejmě že to bylo pro kluky obrovské lákadlo hrát v Bratislavě. Ale pevně věřím, že kluci jak z KHL tak z NHL budou chtít dále reprezentovat. Souhlasím s tím, že to asi bude pro mě těžší,to už dopředu vím, bude to hlavně o komunikaci a vzájemné vazbě mezi mnou, hráči a trenéry. Náš cíl je, aby kluci chtěli reprezentovat každý rok v tom největším počtu.
lahvi, 15. května 2019
Ahoj Petře. Stručný dotaz k přesilovkám. Kanada má využití cca 6/7, my asi 1/7. Proč to nehrajem jako oni? 2 - zdůrazňuji 2 hráči u brány. Pak dva hráči na stranách u mantinelu, kteří se pohybují na střelu v kruhu pro vhazování a pátý nahoře uprostřed na modré. Ta přesilovka v rozestavení do trychtýře, kdy se čeká na jednoho hráče u mantinelu, než něco vymyslí - v našem případě Voráček (který je dle mě z formy) je přeci hodně čitelná a v dnešním hokeji už zastaralá. Díky za odpověď, ať se daří!
Ahoj. Přesilovky nás trápí, je to jedna z věcí, kterou musíme zlepšit, protože jestli chceme přivézt domů medaili, tak s tímto procentuálním využitím budeme těžko porážet TOP mančafty. Zápas s Ruskem toho byl dokladem. Kdyby nám trochu lépe fungovaly přesilovky, mohli bychom pomýšlet i na remízu. Je to něco, na co se momentálně hodně soustředíme.
Volf Jakub, 15. května 2019
Ahoj Petře, jak si zvykáš na tvoji funkci a nesvrbi tě ruce když vidis kluky na treninku?? A jeste jedna otazka byl by pripraveny Tomas Hertl prijet pokud by to San Jose nevyslo?? Dekuji za odpověď a hodne stesti v zivote Navždy 93 ;-)
Ahoj. Na Hertlíka už jsem odpovídal. Pokud jde o mě, tak samozřejmě mě někdy ruce svrbí, když se dívám na kluky. Ale bylo to daleko těžší, když jsem skončil. Teď už jsem s tím smířený a spíš se snažím dělat moji práci nejlíp, jak umím. Bohužel už to nemá nic společného s tím, že bych byl na ledě.
Míra Pelta, 15. května 2019
Dobrý den, všiml jsem si vašeho zajímavého tetování. Můžete říct, co symbolizuje? Díky moc!
Dobrý den, tam je něco, co souvisí s rodinou. A potom jsou to věci, kterým věřím. Víc bych to nerozebíral.
Martin, 15. května 2019
Čau Petře, chtěl bych se zeptat, jestli tě nějaký hráč ze zámoří zklamal svým přístupem k pozvání na MS (např. Zacha).
Ahoj, já jsem spíš byl příjemně překvapený z přístupu hráčů z NHL, všichni měli chuť reprezentovat. Pavel se omluvil z důvodu zranění a tím to pro mě skončilo. Dál jsem to neřešil.
Josef, 15. května 2019
Dobrý den Petře, na jak dlohou dobu máte podepsanou smlouvu na GM? Zatím super práce, držím palce!!!!
Dobrý den, díky moc. A smlouvu mám ještě na příští sezonu.
dojížděč, 15. května 2019
Ahoj Méďo, kolik máš vlastně časový rekord mezi Libercem a Prahou?
Ahoj, a nejsi policajt?:) 35 minut. Ale teď už tak rychle nejezdím.
Lukáš , 15. května 2019
Petře, byl jste geniální hokejista. U nás jste nedoceněný, jako spousta dalších hokejistů. Chtěl bych se zeptat, zda budete někdy trénovat ? Střídačka Bílých tygrů by Vám slušela ! :)
Dobrý den. Děkuji, moc si toho vážím. Na druhou stranu se chci momentálně věnovat národnímu týmu ve funkci generálního manažera. Samozřejmě i trénování by jednou byla možnost, ale je to hudba budoucnosti.
Lukas horejsek, 15. května 2019
Jak to vypada nasazenim milana gulase a radka faksy do ctvrtecniho utkani s lotysy
Dobrý den, co se týče Radka Faksy, ten s největší pravděpodobností nastoupí, pokud jde o Milana Gulaše, tak to vypadá na páteční zápas.
Jakub Melicher, 15. května 2019
pane Nedvěd myslíte že máme na zlato
Dobrý den. Musíme tomu věřit, samozřejmě za tím bude spoustu a spoustu práce. K favoritům na zlato nepatříme, asi bychom byli spokojení s jakoukoliv medailí, ale náš cíl musí být přivést zlato.
Tomas Marny, 15. května 2019
Dobry den, chci se zeptat na jmeno Tomas Hyka zda jste neuvazovali o jeho nominaci do pripravy na MS , loni hral na MS dobre a i letos ma solidni statistiky , nehlede na to ze Vegas vypadlo v prvnim kole play off Dekuji
Dobrý den, v širším výběru byl, ale nakonec jsme rozhodli pro hráče, kteří jsou nakonec tady.
Tomáš, 15. května 2019
Ahoj Petre jak moc se podilis na sestavovani tymu co se tyka evropskych hracu? Byli treba nejaky hraci z KHL ktere jste sledovali nebo ty osobne znas a nedostali se do vyberu? Dekuji
Ahoj. Moje práce z 90 procent spočívala sledováním hráčů z NHL. Samozřejmě jsem se podílel s trenéry i na zbytku týmu, ale přeci jenom moje hlavní práce byla v zámoří.
Marek, 15. května 2019
Dobrý den, předem chci vyjádřit obrovskou našemu týmu, snad se po letech čekání znovu dočkáme (zlaté) medaile, dále chci pochválit složení letošního týmu, díky za skvěle odvedenou práci, Češi do toho!
Dobrý den, děkujeme za podporu a díky, že nám fandíte.
NHL1, 15. května 2019
Ahoj Méďo, gratuluju ke skvělý kariéře a k tomu, jak dokážeš komunikovat s hráčema z NHL. Tohle tady spoustu let chybělo. Člověk, který měl úžasnou kariéru v NHL, kterého hráči berou a který s nimi umí komunikovat. Chci se zeptat, na kolik je reálná varianta čekání na Hertlíka? Čekalo by se eventuálně až do čtvrtfinále? Uvažovali jste také o Nečasovi nebo Radilovi? Díky ať se daří!
Ahoj, díky za ta slova. Ta šance ohledně Hertlíka je velmi malá, zápasy San Jose sledujeme, ale série je zatím na začátku, bude to pro nás těžké rozhodování, ale moc velkou šanci tomu nedávám. Pochopitelně Hertlík by byl velkým přínosem pro náš tým, ale čas hraje proti nám.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud