Zdeněk Janda
23. května 2019 • 13:00

Fischer o síle Němců: Draisaitl je jeden z nejlepších na světě. Jak na něj?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor na Leona Draisaitla! Jednoznačné varování od Jiřího Fischera, někdejšího skvělého obránce, vítěze Stanley Cupu i mistra světa z roku 2005, před zápasem s Němci. Právě současný šéf skautingu v Detroitu hodnotí sílu dnešního čtvrtfinálového soupeře. „Je to tým jedné dominantní lajny,“ upozorňuje vyhlášený znalec zámořského hokeje.



Góly

Domácí: 33:41. Jan Kovář, 44:19. Voráček, 51:41. D. Kubalík, 53:08. Palát, 59:51. Jan Kovář

Hosté: 37:46. Mauer

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Hosté: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

Stadion

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Návštěva

9 085 diváků

V Košicích několikrát viděl Němce přímo v akci. Takže ví, na co by si měli Češi dávat pozor. „Draisaitl dokáže velké věci ve velkých momentech,“ tvrdí Jiří Fischer.

Co byste celkově řekl k Němcům?
„Viděl jsem je hrát několikrát, naživo přímo v Košicích proti Slovákům. Ti měli většinu zápasu pod kontrolou, hráli dobře. Až na smolné dvě minuty v závěru, kdy se nechali zbytečně vyloučit. Soupeř výborně sehrál přesilovku. Ta jejich první formace v početních výhodách je opravdu silná, mají to dobře rozestavěné. Draisaitl je výborný s pukem, Kahun mu jako tvůrce hry sekunduje. A Eisenschmid jako pravák na vzdálenější straně dokáže vystřelit.“

Díky početní výhodě srovnali, potom rozhodl právě Leon Draisaitl.
„Byl to nejlepší hráč na ledě, jeden z vůbec nejlepších na mistrovství. Vzal to na sebe. Ze třetiny si to vezl přes střední pásmo a seshora bylo krásně vidět, jak už od červené čáry si začíná štelovat obránce s tím, že naznačí, že půjde venkem. Potom to strhnul doprostřed, použil beka jako clonu. Čiliak tu ránu nezvládl, a Němci vyhráli.“

Co další se dá říct k českému soupeři?
„Jejich tým je jedna dominantní ofenzivní lajna. S první špičkovou přesilovkou, druhou docela dobrou. A mají vynikajícího brankáře. Beci hrají relativně jednoduše, snaží se nepřidržovat puky, chtějí to útočníkům dávat rychle. Zranil se jim mladý osmnáctiletý zadák Seider, uvidíme, jestli teď bude hrát. Celkově beci hrají velice jednoduše, snaží se hrát fyzicky v defenzivní zóně, kolem branky.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud