17. ledna 2021 • 16:56

V pondělí se sejde rada IIHF, Bělorusku sebere MS. Jaké jsou další varianty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí začne zasedat rada IIHF, odkud přiletí zásadní verdikt. Kde bude jarní MS v hokeji? „Do konce týdne bude jasno,“ pronesl šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel. Podle zdrojů iSport Premium ale už verdikt fakticky padl. Bělorusko o MS přijde, hlavně kvůli obřímu tlaku sponzorů a politiků v Německu a Švýcarsku. Právníci teď řeší smlouvy. Zásadní je, kolik bude všechno stát. Varianty jsou údajně dvě. Buď turnaj uspořádá jen Lotyšsko, nebo společně se Slovenskem.



Prohlášení společnosti Škoda Auto spustilo lavinu. Hokejové mistrovství světa v Bělorusku podporovat nebudeme! Akce by tím pádem přišla o generálního partnera. Automobilka je součástí německého koncernu Volkswagen AG, který sídlí ve Wolfsburgu. Právě z Německa se valí největší tlak na IIHF, aby rychle rozhodlo o pořadatelství příštího MS v hokeji. Zatím pořád platí, že se mají hokejisté sjet do Běloruska a Lotyšska. Brzy se to ale změní.

„Každý, kdo to myslí s podporou Běloruska vážně, opravdu nemůže v této zemi teď chtít pořádat mistrovství světa. Byl by to největší PR dárek pro Lukašenka a naprosto zhoubné znamení pro všechny demonstranty. Doufám, že i organizátoři MS tohle pochopí,“ ohlásil německý ministr zahraničí Heiko Maas. Rada IIHF se měla původně sejít 25. ledna, ale ke schůzce dojde už v pondělí 18. ledna. Důvod? Ohlásí se změna pořadatelství MS v hokeji.

Bělorusku ho Mezinárodní hokejová federace sebere. Sponzoři a politici

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud