24. dubna 2021 • 21:55

První škrty v nominaci reprezentace. Končí osm hráčů včetně Frodla

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kádr hokejové reprezentace opustilo po sobotním druhém utkání s Rakouskem v Jindřichově Hradci (7:2) osm hráčů, kteří tak přišli o naději zahrát si na mistrovství světa v Lotyšsku. Trenér Filip Pešán se rozloučil s brankářem Dominikem Frodlem, obránci Liborem Zábranským a Vojtěchem Budíkem a útočníky Karlem Pláškem, Lubošem Horkým, Janem Hladonikem, Janem Dufkem a Markem Zacharem.



V pondělí na srazu v Plzni, kdy začne národnímu týmu další část přípravy na šampionát, se zapojí pětice hokejistů z kádrů poražených semifinalistů extraligy: brankář Jan Růžička a útočníci Pavel Kousal s Ondřejem Najmanem z Mladé Boleslavi a obránce David Němeček s útočníkem Davidem Tomáškem ze Sparty.

V průběhu týdne, pravděpodobně ve středu, pak doplní kádr obránce Libor Šulák z finského Kärpätu Oulu. „Tím, že se připojí později, nepojede s týmem na dvě nadcházející utkání v Německu,“ uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund. V Norimberku nastoupí Češi k dalším dvěma zápasům Euro Hockey Challenge ve čtvrtek 29. dubna a v sobotu 1. května.

V přípravě bude včetně Šuláka pokračovat 29 hráčů. Otazník je u dalšího mladoboleslavského útočníka Davida Šťastného. „Má nějaký zdravotní problém, v průběhu příštího týdne ho čeká prohlídka. Teprve podle výsledků se uvidí, co dál,“ řekl Zikmund.

Aktuální kádr české reprezentace

Brankáři: Milan Klouček (Pardubice; 1 zápas), Jan Růžička (Mladá Boleslav; 0), Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 6)
Obránci: Michal Jordán (78 zápasů/5 branek), Dominik Mašín (oba Chabarovsk/KHL; 5/0), Vojtěch Mozík (46/4), Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL; 15/2), Daniel Gazda (Zlín; 5/1), David Němeček (Sparta Praha; 9/0), Radim Šalda (Hradec Králové; 2/0), Jan Ščotka (Litvínov, 2/0), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 13/2), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 40/1), Libor Šulák (Kärpät Oulu/Fin.; 28/1)
Útočníci: Ondřej Beránek (13/1), Jiří Černoch (1/0), Jakub Flek (všichni Karlovy Vary; 8/3), Petr Kodýtek (8/1), Jakub Pour (2/0), Filip Suchý (všichni Plzeň; 4/2), Matěj Blümel (5/2), Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 99/17), Pavel Kousal (0/0), Ondřej Najman (oba Mladá Boleslav; 0/0), Robin Hanzl (42/10), Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL ; 67/15), David Tomášek (Sparta Praha; 29/7), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 38/6), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 6/1)

Dominik Frodl si odbyl debut v brance české reprezentace
Dominik Frodl si odbyl debut v brance české reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play-off
Články odjinud


Články odjinud