6. května 2021 • 19:20

Česko - Slovensko 2:0. Will má nulu! Trefili se Červený a Tomášek

Autor: ČTK, iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vyhráli i pátý zápas v přípravě na mistrovství světa, když v Praze porazili Slovensko 2:0. Dobře hrajícího soupeře svěřenci trenéra Filipa Pešána zlomili až dvěma góly v rozmezí 45 sekund ve třetí třetině. V 54. minutě se prosadil Rudolf Červený a chvíli po něm skóroval David Tomášek. Brankář Roman Will udržel v zápase čisté konto. Oba týmy se v O2 areně utkají znovu v pátek.



Souboj bývalých federálních partnerů v úvodu moc šancí nenabídl. Ve 3. minutě nezamířil přesně hostující Roman, v 9. minutě prověřil Hudáčka ve slovenské brance po Mašínově akci Stránský.

Ve 13. minutě nevyužil dobré Vitáskovy přihrávky Najman, hned z protiútoku prověřil Willa po přečíslení dva na jednoho Regenda. Následně byli hosté blízko branky, Holešinský ale usměrnil Rosandičovu střelu jen do tyčky. V závěru první třetiny netrefil ideálně branku Sukeľ.

Slováci byli výrazně střelecky aktivnější a další šanci jít do vedení měli při vyloučení Stránského, první přesilovou hru ale nevyužili. Češi se proti aktivnímu soupeři, který měl dobrý pohyb, prosazovali těžko. Až v polovině utkání se dokázali udržet delší dobu v útočném pásmu,

Ve 33. minutě se do brejku dostal Slafkovský, Will si ale s šancí sedmnáctiletého slovenského talentu poradil. O dvě minuty později měl slibnou příležitost Lenc, přečíslení dva na jednoho se ale rozhodl zakončit sám a Hudáčka nepřekonal. Následně se to nepodařilo ani Vitáskovi.

Hned v úvodu třetí části byl liberecký bek vyloučen a do další velké šance se v přesilovce dostal Slafkovský, po samostatném nájezdu ale zakončil vedle Willovy branky. V 53. minutě zahrozil Blümel, neuspěl ani z protiútoku Cehlárik.

V 54. minutě se již domácí dostali do vedení. Hudáčka překonal po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho Červený, jenž využil Radilovu přihrávku. Vzápětí se po závaru před slovenskou brankou prosadil Tomášek. V závěru český tým nevyužil početní výhodu, výsledek ale již udržel.

Program MS v hokeji 2021 >>

Góly

Domácí: 53:32. Červený, 54:17. Tomášek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Růžička) – Šustr, Vitásek, Mozík, Musil D., Jordán (C), Mašín, Ščotka – Zohorna, Červený, Blümel, Tomášek, Hanzl (A), Radil, Musil A., Najman, Kousal, Lenc (A), Špaček, Stránský.

Hosté: Hudáček (Tomek) – Nemec, Jánošík (C), Kňažko, Rosandič, Grman, Gernát, Gachulinec, Koch – Cehlárik (A), Hrivík (A), Slafkovský, Faško-Rudáš, Sukeľ, Holešinský, Regenda, Roman, Liška, Buc, Kollár, Hrehorčák.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Špůr, Ganger

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud