Pavel Bárta
19. května 2021 • 11:25

Česká obrana pro MS: Ministr Hronek a síla, jaká tady dlouho nebyla

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od přijímaček rovnou ke státnicím. Nenechte se mýlit projevem ruských burlaků v závěrečném střetnutí Českých her, kdy se pořádně probrali až ve druhé třetině. Sborná čeká na české reprezentanty znovu ve vstupních dveřích mistrovství světa v Rize. Utkání může určit další směr. Dá se předpokládat, že kremelský fičák tentokrát vtrhne na led od začátku. Zejména obranu čeká velmi těžká zkouška. Ta ale vypadá, že je dobře připravena. Jak bude podle Sportu vypadat v úvodu MS a zhodnocení jednotlivých beků najdete v zamčené části článku včetně pohledu asistenta trenéra Jaroslava Špačka.



Obránce Filip Hronek chtěl po příletu z Detroitu naskočit v Praze hned v prvním duelu proti Finsku, ale od trenérů dostal zákaz. Zapojil se v následujícím utkání se Švédy a jeho nástupem se rázem otevřel jiný svět. Rychle a přesně rozehrával kotouče dopředu, vzadu je stačil sbírat, podporoval útok, spolehlivě hasil. Komplexní zadák moderního střihu, kopie Marka Židlického v mladším vydání.

Čeká ho třetí šampionát. Naposledy v Bratislavě vyhlásili Hronka nejlepším hráčem na své pozici. Po dvou letech působí ještě líp. Výtečný bruslař, nebojí se puku. V Red Wings dostává hodně prostoru, kolem třiceti minut za zápas. Je odskočený a pořád roste. Brzy může patřit ke špičce NHL. O ministrovi české obrany bylo jasno ve chvíli, kdy Hronek dorazil k týmu.

Když při sobotním zápase s Ruskem seděl na trestné lavici, dostal se na první přesilovku třiadvacetiletý

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud