19. května 2021 • 15:44

Český trénink v Rize: led jako letiště a rychlá cesta „linkovým“ autobusem

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace si v dějišti mistrovství světa v Rize vyzkoušela i podmínky ve druhé tréninkové hale a hráči už tak dobře vědí, co je bude v základní části turnaje čekat. Bez větších problémů zvládli i asi desetiminutový přesun autobusem ve výstroji.



„Obě hřiště jsou letiště, takže si myslím, že se tomu musí přizpůsobit styl hry i přesilovky a oslabení,“ řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček v on-line rozhovoru novinářům. „Co se samotného ledu týká, na velké hale byl hodně rychlý, v tréninkové trošku pomalejší, doplnil.

Češi zatím v Lotyšsku trénovali dvakrát a zatímco v úterý byl po dvoudenní karanténě spíše lehčího rázu, dnes se již připravovali naplno. „Včera byl nejprve takový na rozježdění, až v závěru jsme se věnovali přesilovkám, oslabení a hře pět na pět. Myslím si, že to splnilo účel. Kluci ale přišli s tím, že to bylo parádní, ale dnes že by chtěli zatáhnout. Tak jsme více bruslili a měli kondiční cvičení,“ řekl Špaček s tím, že na konci opět došlo na hru speciálních formací.

Dnes si i poprvé vyzkoušeli přesun do tréninkové arény, který měl podle původních plánů trvat asi dvacet minut. Díky policejnímu doprovodu byl nakonec výrazně rychlejší. „Jeli jsme takovým linkovým autobusem, takže tam bylo více místa než v normálním autobusu, ale všechno bylo dobře zorganizované a nikdo neměl problém,“ pochvaloval si Špaček.

Cesta českých hokejistů na trénink v dějišti MS
Cesta českých hokejistů na trénink v dějišti MS

Reprezentační trenéři mají v Rize k dispozici větší počet hráčů, než je běžně zvykem. Vedle tří brankářů i 25 hráčů do pole. Někteří do pátečního úvodního duelu proti Rusku nezasáhnou a nebudou ani na soupisce. Kdo hrát nebude, zveřejní zřejmě až ve čtvrtek.

„Měli jsme o tom velkou debatu a nějaký plán máme. Zatím si to ale necháme pro sebe, první by to měli vědět hráči.“ podotkl Špaček. Hlavní kouč Filip Pešán v minulých dnech naznačil, že by proti sborné a následně v sobotu, kdy pokračuje program MS proti Švýcarsku mohla nastoupit částečně odlišná sestava, aby Češi rozložili síly.

„Připravujeme se na oba zápasy, ale důležitý je pro nás už první v pátek. Pak ale jdeme na odpočinuté Švýcary, kteří na nás budou určitě chtít vletět. Je dobře, že máme více hráčů,“ dodal Špaček.

Užijte si MS v hokeji u vás doma! Sledujte unikátní studia iSport.cz s Ručinským, Sýkorou či Koreisem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud