15. května 2022 • 10:51

Další posila z NHL! Přijede Kempný, verdikt o Pastrňákovi a spol. potrvá

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zvučné jméno pro hokejovou reprezentaci na mistrovství světa ve Finsku! Posílí ji obránce Michal Kempný z Washingtonu. Vedení mužstva má zájem také o další posily z NHL - útočníky Davida Pastrňáka a Tomáše Noska z Bostonu a Davida Kämpfa z Toronta. Bruins a Maple Leafs skončila sezona v noci na dnešek. Tým v Tampere naopak opustí obránce David Musil, který nebyl zapsán na soupisku.



Washington vypadl v prvním kole play off NHL s Floridou 2:4 na zápasy, poslední utkání se odehrálo v noci na sobotu. Jednatřicetiletý Kempný , který vyhrál v roce 2018 s Capitals Stanley Cup, v play off nenastoupil. K reprezentaci by se měl připojit v pondělí a půjde o jeho třetí start na MS. Na soupisku bude zapsán jako osmý český obránce.

Kempný hrál soutěžní zápas naposledy 28. března, kdy nastoupil při domácí porážce Washingtonu s Carolinou 1:6. V této sezoně NHL sehrál jen 15 zápasů a připsal si dva body za gól a asistenci.

„Michal Kempný je obránce s mezinárodními zkušenostmi a věřím, že pro nás bude velmi dobrou posilou. David Musil byl o své roli srozuměn už během přípravy ve Švédsku a moc mu děkujeme za jeho profesionální přístup. Zítra ráno by se měl vrátit do České republiky, kde se začne připravovat na další sezonu,“ řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd .

Tlustý: Že nevzali Chlapíka? Trenéři vsadili na své koně
Video se připravuje ...

Nedvěd plánuje ještě během dneška volat Pastrňákovi , Noskovi a Kämpfovi. „Zjistím, jak jsou na tom zdravotně a jestli mají zájem posílit českou reprezentaci na mistrovství,“ uvedl Nedvěd. Play off NHL skončilo i pro dalšího útočníka Toronta Ondřeje Kašeho.

Záležet bude také na verdiktu klubů. „Spojím i se zástupci obou organizací, protože jedna věc je zájem kluků, zcela zásadní budou ale výstupní zdravotní prohlídky hráčů, na jejichž výsledky budeme muset tak jako tak počkat, aby kluby hráče případně uvolnily,“ doplnil Nedvěd.

Na výsledek jednání mezi Nedvědem, hráči a jejich kluby budou čekat Petr Holík a Petr Kodýtek, útočníci současného kádru, kteří nebyli na startu turnaje zapsání na soupisku.

Program MS v hokeji 2022>>>

Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud