Květoslav Šimek
21. dubna 2023 • 22:05

Češi upravili sestavu: připojí se hvězdy extraligy i Červenka, šestice končí

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát v Ostravě porazili Slovensko 5:1 a 3:2 po nájezdech a pak s napětím čekali, kdo se udrží v přípravě pro mistrovství světa. Reprezentační kouč Kari Jalonen oznámil v kabině jména šesti hráčů, kteří končí, poděkoval jim za odvedenou práci. Nově se k týmu připojí Roman Červenka, Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka, Tomáš Dvořák, Jan Košťálek a Marek Langhamer. Plus pětice už dřív avizovaných borců z NHL.



Po zápasech v Ostravě končí šestice hráčů. Trenéři postupně poděkovali brankáři Štěpánu Lukešovi, obráncům Michalu Moravčíkovi, Pavlu Pýchovi a útočníkům Kryštofu Hrabíkovi, Adamu Najmanovi a Luboši Horkému.

„K týmu se připojí noví hráči, ale i ti, kteří odjedou, odvedli kvalitní práci,“ komentoval trenér Kari Jalonen. „Naše hlavní práce teď je poskládat line-up, sedneme si k tomu. Ale opravdu všichni hráli dobře.“

Vyřazování nebylo pochopitelně příjemné. „Je to nepříjemná část, která je každý týden,“ pokrčil rameny útočník Radan Lenc, který si ve druhém duelu proti Slovensku připsal dva góly (ze hry a vítězný z nájezdu). „Všichni chceme pokračovat dál a dostat se až na mistrovství světa, ale bohužel. Je to takhle dané a přijde dost kvalitních kluků. Když při vyřazování neslyšíte své jméno, je to úleva, že pokračujete dál. Je smutné, když někdo končí, jsme tady už nějakou dobu spolu a máme výbornou partu. Je to, jak to je.“

Generální manažer Martin Havlát už ve čtvrtek oznámil pětici borců, kteří se připojí z NHL. Brankář Karel Vejmelka, obránci David Jiříček a Stanislav Svozil a útočníci Martin Kaut a Dominik Kubalík.

Kromě Kubalíka, který se připojí až na České hry v Brně, se noví hráči budou hlásit příští týden před dvěma zápasy s Rakouskem. V přípravě na tým Kariho Jalonena čeká před šampionátem celkem ještě pět duelů. Dva proti Rakousku a potom generálka v Brně na Českých hrách proti Finsku, Švédsku a Švýcarsku.

Změny v reprezentaci

PŘIPOJÍ SE:
Roman Červenka, Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka, Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Marek Langhamer, Karel Vejmelka, David Jiříček, Stanislav Svozil, Martin Kaut, Dominik Kubalík

KONČÍ:
Štěpán Lukeš, Michal Moravčík, Pavel Pýcha, Kryštof Hrabík, Adam Najman, Luboš Horký

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud