Zdeněk Janda
13. května 2023 • 19:37

Soupiska uzavřená! Kämpf se omluvil, z NHL už žádná posila nedorazí

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Soupiska národního týmu na šampionátu je uzavřená. Tím tedy definitivně padla možnost příjezdu zámořských hráčů. Včetně útočníka Davida Kämpfa, jenž ještě přicházel v úvahu. Omluvil se podle generálního manažera Martina Havláta ze zdravotních důvodů. Na soupisku tedy byli doplněni oba zbývající útočníci. Daniel Voženílek i Martin Kaut.



Co to znamená? Že už mužstvo na turnaji bude hrát v tomto složení. Na nikoho jiného se nečeká. Už pro nikoho není místo.

Proč padla možnost s Davidem Kämpfem, útočníkem Toronto Maple Leafs?

To večer místního času vysvětlil generální manažer Martin Havlát.

„S Davidem Kämpfem jsem po vypadnutí Toronta mluvil dnes večer místního času a z účasti na mistrovství světa se omluvil se zdravotních důvodů," uvedl Havlát.

Kämpf byl součástí loňského výběru, který v Tampere získal bronz. Je to centr, který se dokázal prosadit ve slavném kanadském klubu. Loni přiletěl poté, co Maple Leafs vypadli s Tampa Bay Lightning hned v prvním kole.

Tentokrát se dostali až do druhého kola, jenže přišla konečná s Florida Panthers. Na Stanley Cup si tedy musejí zase počkat.

Teď už je jasné, že se k reprezentaci nepřipojí.

Stejně jako Ondřej Palát. O něm už Havlát referoval. Ten se omluvil rovněž ze zdravotních důvodů.

„S Ondrou jsem se včera spojil. Moc rád by jel, ale byl během sezony zraněný a teď ho rovněž trápilo v play off menší zranění, takže se k nám bohužel nepřipojí. Ondra hrál poslední roky finále Stanley Cupu, je to jeden z našich nejlepších a nejvytěžovanějších hráčů v NHL, takže jestli se dá u někoho pochopit, že tento rok nepřijede, je to on. Zaslouží si odpočinek," uvedl Havlát.

Na soupisku tedy byli dopsaní Kaut a Voženílek, kteří budou k dispozici trenérům už pro zítřejší utkání s Kazachstánem. O složení sestavy ale bude reprezentace informovat až po nedělním dopoledním rozbruslení.

Zachu bych už do reprezentace nezval, říká Jandač. Nám ani nebral telefony
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud