Zdeněk Janda
20. května 2023 • 17:24

Vémola vs. Kincl? Hokejisté budou v Rize koukat: Karlos má brutální sílu!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Za rok by se v největší české hale moc rád ukázal na ledě. Při domácím šampionátu. Teď v sobotu ale O2 arena patří MMA. Souboj mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem v rámci Oktagonu si nenechají ujít ani hokejoví reprezentanti. „Je to velká událost, budeme koukat,“ řekl obránce Michal Kempný po vítězném zápase s Nory (2:0). Budou mít k ruce prvotřídního experta. Michala Hamršmída, kondičního trenéra, a mistra světa v MMA. „Bude to souboj dvou odlišných bojovníků,“ hlásí „Háša.“



Jsou v Rize kvůli hokeji. O tom nikdo nepochybuje. Zatím se jim daří, po vítězství nad Norskem už splnili první dílčí úkol. V předstihu si zajistili postup do čtvrtfinále.

Bojovný výkon proti urputným Norům ukázal, že se dokážou semknout. Právě to je jediný recept na úspěch poté, co tým kvůli zranění museli opustit Filip Chytil a Lukáš Sedlák.

Ale na sobotní večer si od hokeje na chvíli odpočinou. Usadí se k MMA. „Oběma půjde o hodně,“ těší se obránce Kempný na nejsledovanější souboj. Vémola versus Kincl.

„Sedneme si jako celý tým do společenské místnosti na hotelu, zapneme to a budeme fandit,“ hlásí Kempný, jenž je velký znalec MMA. „Opravdu tomu rozumí. Stejně jako Červus (Roman Červenka). Někdy se až divím, co všechno o tom ví,“ přiznává Hamršmíd, jenž stál u toho, když se MMA scéna v Česku pomalu šplhala na výsluní.

Kempný nechce předpovídat, jak souboj dopadne. „Je to nevyzpytatelný,“ hlásí opora české defenzivy.

A jaký je názor toho nejpovolanějšího? Web iSport.cz poprosil právě Hamršmída, světového šampiona v MMA, aby zkusil dát svůj odborný pohled na bitvu mezi Vémolou a Kinclem. Chvíli váhal, protože je v Rize přece kvůli hokeji.

Ale pak svoje postřehy dodal. Tady jsou:

„Bude to souboj dvou odlišných bojovníků, Patrik je jeden z nejchytřejších a nejtechničtějších MMA sportovců, oproti tomu Karlos má brutální sílu a neskutečnou vůli jít si za svým. Bude to o tom, kdo si protlačí svůj styl, a o tom, jestli Patrikova bojová vychytralost dokáže porazit brutální Karlosovu sílu a odhodlání uspět za jakoukoliv cenu. Za mě mají oba stejnou šanci vyhrát, je to MMA.“

Kempný tenhle bojový sport hodně sleduje, zná se dokonce s promotérem Ondřejem Novotným z Oktagonu.

Zápas se uskuteční ve stejné hale, v níž za rok v tuhle dobu bude hokejový šampionát. Což je akce, která Kempného a spol. láká ještě mnohem víc.

Tam už chtějí být přímo v akci. Nekoukat jenom v televizi.

Góly

Domácí:

Hosté: 12:33. Kubalík, 18:43. Flek

Sestavy

Domácí: Haukeland (Arntzen) – Nörstebö, Lilleberg, Johannesen (A), Engeland Andersen, Krogdahl, Kasastul, Hansen – Valkvae Olsen, Berg-Paulsen, Vikingstad – Trettenes (A), Martinsen, Olimb (C) – Olden, E. Salsten, Haga – Steen, H. Salsten, Hoff – Vesterheim.

Hosté: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Beránek, Flek, Černoch – Smejkal, Špaček, Tomášek – Chlapík, Lenc, Kaut – Voženílek.

Rozhodčí

Schrader, Stolc – Cattaneo, Kroyer

Stadion

Arena Riga, Lotyšsko

Návštěva

5348 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Voženílek nedohrál. Podívejte se na jeho přísné vyloučení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud