Květoslav Šimek
23. května 2023 • 09:25

Nepište k***tiny... Proč Pánik vůbec nemluví se slovenskými novináři?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V aktuálním slovenském výběru na mistrovství světa je nejvýraznější postavou. Dvaatřicetiletý útočník Richard Pánik odehrál přes pět stovek zápasů v NHL, dvěma góly proti Kazachstánu a Slovinsku drží naděje národního týmu na postup do čtvrtfinále. Na mistrovství světa je znovu po čtyřech letech. Co prožívá? Jak se mu hraje? Co bude klíčové pro poslední bitvu s Norskem (11.20)? Ticho. Pánik už se roky se slovenskými novináři, ani zástupci televizních společností, nebaví. „Nepište kokotiny,“ utrousil pouze při průchodu mix zónou, když byl po zápase se Slovinskem (1:0) žádaný o rozhovor.



Hraje dobře, jeho výkony se postupně zvedají, proti Slovinsku vstřelil jediný gól zápasu. „Byl skvělý, celý jeho útok solidní,“ zní na adresu zkušeného útočníka, který v NHL oblékal dres Tampy, Toronta, Chicaga, Arizony, Washingtonu, Detroitu a Islanders. Za 521 zápasů v elitní lize nasbíral 195 bodů (88+107).

Pro srovnání. V počtu zápasů odehraných v NHL jsou v aktuálním slovenském výběru za Pánikem Peter Cehlárik (40), Marek Hrivík (24) a Pavol Regenda (14). Není divu, že je o matadora mezi novináři zájem. Vedení týmu ovšem dopředu avizovalo, že Páníkův mediální bojkot trvá.

Tedy slovenský bojkot. Pro švýcarské reportéry Pánik v Rize mluvil. Podobně překvapil v přípravě před mistrovstvím světa. Když se slovenská reprezentace v Ostravě dvakrát střetla s Českem, kývnul na žádost o rozhovor pro deník Sport. S tím, že nebude probíhat v oficiální mix zóně, ale u kabiny. Při povídání pak byl vstřícný, otevřený, v klidu se bavil například o případném zájmu třineckých Ocelářů.

Proč je Richard Pánik se slovenskými médii v „tiché válce“? Stále mu vadí, jak se v jeho rodné zemi referovalo o incidentu, který měl v roce 2018 v zámoří. Tehdy byl hráčem Arizony a policie ho v americkém městě Scottsdale vyšetřovala z přestupku, protože v podroušeném stavu odmítal opustit podnik s názvem Bevvy. Na veřejnost tehdy uniklo i video. Slovenské noviny, weby i televize o incidentu pochopitelně referovaly. Od té doby Pánik se slovenskými žurnalisty nemluví.

Příkopy nezasypal čas, ani přímluvy členů reprezentačního týmu. „Já nevím, co jste mu udělali, neznám tuhle historii,“ pokrčil rameny v rozhovoru se slovenskými novináři generální manažer a bývalý elitní útočník Miroslav Šatan.

Richard Pánik odmítal mluvit i před čtyřmi lety na domácím šampionátu v Bratislavě a Košicích. Po Šatanově domluvě se u televizní kamery RTVS jednou přece jenom zastavil. Ale po vítězství nad Francií 6:3, ke kterému přispěl třemi body (1+2), odpovídal úsečně, v holých větách, viditelně bez nálady a s očima zapřenýma do podlahy. Obličej schovaný za hokejkou a rukavicí.

Názor ani po letech nezměnil. Škoda. Pro hokejové fanoušky je Pánik stále špičkový hráč, pro národní tým platný. A odmítáním rozhovorů si kazí pouze své jméno. Zbytečně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud