Jan Barák
26. srpna 2016 • 14:56

Gólmani odkryli masky pro SP! Mrázek baví, Neuvirth má pevnost z Ústí

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
  • Práce jak na kostele mají v současné době hokejoví brankáři, mejdan kalibru Světového poháru si žádá adekvátní masky.Práce jak na kostele mají v současné době hokejoví brankáři, mejdan kalibru Světového poháru si žádá adekvátní masky.FOTO: Koláž iSport.cz

    Zbývá 22 dní. Pak rozhodčí v Air Canada Center poprvé rozřízne vzduch zapískáním, kotouč se prvně dotkne ledové plochy, u mantinelu se do sebe zaklesnou první těla. Fanoušci v Kanadě i po světě poprvé vyjeknou nadšením. Světový pohár v Torontu začne už 17. září a týmy finišují s přípravami. Práce jak na kostele mají brankáři, hokejový mejdan takového kalibru si žádá adekvátní masky. Podívejte se v článku, co si gólmanská elita světa nasadí na hlavu. A české duo Mrázek - Neuvirth ostudu rozhodně nedělá. Bůh žehnej Davidu Gunnarsonnovi, autorovi většiny masek!

  • Ben Bishop, USA

    Brankář Tampy Bay Ben Bishop, který si s Lightning vloni zahrál finále Stanley Cupu a letos vypadl o kolo dříve s pozdějšími šampiony z Pittsburghu, zůstal věrný svému klubovému designu - hologramové masce, která ve tmě svítí. Maska pochází z dílny švédského mistra airbrushe Davida Gunnarssona a Bishop ji zveřejnil vůbec jako první ze všech gólmanů na Světovém poháru. "Je mi strašnou ctí tvořit tvé klubové masky i tuhle poslední pro Světový pohár, snad ti přinese štěstí. Jsem hrdý, že můžu být tvůj osobní airbrusher," těšilo Gunnarssona.

    Dle odborníků z Hockey by Design je maska 29letého rodáka z Denveru bezkonkurenční. O jedničce svého brankoviště Američané ještě jisto nemají, každý z trojice Quick - Schneider - Bishop si může dál dělat čáku na post prvního gólmana. Ať to ale dopadne jakkoliv, Bishop bude díky své blýskající masce vidět!

    Ben BishopFoto Twitter.com

  • Matt Murray, výběr Severní Ameriky

    Výběr severoamerických hráčů do 23 let je unikát, projekt vzniklý speciálně pro Světový pohár. Firma Adidas při šití dresů sáhla po odvážné černo-oranžové kombinaci, brankářský zázrak skončené sezony Matt Murray tak musel volit stejně. Masku vítězi posledního Stanley Cupu s Penguins namaloval Stephane Bergeron, který mu stříká i klubovou masku, stejně jako jeho konkurentovi Marc-André Fleurymu. A stejně jako u té "tučňácké" je dominantním motivem pruh na středu skeletu. Předpokládá se, že 22letý Kanaďan začne turnaj v konkurenci Johna Gibsona a Connora Hallebuycka jako jednička.

    Matt MurrayFoto twitter.com

  • Michal Neuvirth, Česká republika

    Hradní pán je zpět! Michal Neuvirth i na své masce pro Světový pohár sáhl po oblíbeném motivu, hradu Střekov v Ústí nad Labem, odkud 28letý gólman pochází. Kromě něj bude mít brankář Philadelphie na masce dominantní českou vlajku, státní znak a nechybí ani křídla, připomínka klubové příslušnosti k Flyers, se kterými si letos zahrál první kolo Stanley Cupu. Stejně jako u Bishopa je autorem designu David Gunnarsson. "Michal svou zemi a rodné město miluje, proto jsem chtěl, aby to z masky bylo cítit," komentoval svůj výtvor na svém webu švédský korunovaný král airbrushe.

    Michal NeuvirthFoto twitter.com

  • Petr Mrázek, Česká republika

    Potlesk pro nejzábavnější masku na Světovém poháru! Pohodář Petr Mrázek zvolil za ústřední motiv postavu z amerického kresleného seriálu Griffinovi (Family Guy v originále pozn. aut.), která se snaží zdolat mrakodrap CN Tower v Torontu. Nejde o lehký úkol, na tátu Griffina nalétává bombardovací peruť. "Cílem bylo zobrazit formou letadla každou zemi, která se Světového poháru zúčastní," vysvětlil David Gunnarsson, autor masky. Bude prvním brankářem Čechů na turnaji jednička Detroitu, nebo dostanou přednost starší pardi Pavelec s Neuvirthem?

    Petr MrázekFoto twitter.com

  • Mikko Koskinen, Finsko

    První a jediný brankář mimo NHL v našem přehledu. Finové, namlsaní stříbrem z posledního MS v Rusku, chtějí v Torontu překvapit. Organizovaná obrana a silně obsazené brankoviště by mělo být hlavním triumfem Suomi na turnaji. Minuty si rozdělí Tuukka Rask, Pekka Rinne a Mikko Koskinen z Petrohradu. Poslední jmenovaný byl jedničkou na stříbrném šampionátu a ústředním motivem jeho masky pro Světový pohár je lev - finský státní symbol. V designu, který opět navrhoval David Gunnarsson, vyčnívá i bok skeletu, kde je umě vyveden Timo Jutila, legendární finský obránce.

    Mikko KoskinenFoto twitter.com

  • Pekka Rinne, Finsko

    Nač měnit styl, který jej proslavil, který funguje. Predátor schovaný pod škraboškou zdobí i masky Pekky Rinneho v Nashvillu, na Světový pohár je jen vyvedený v modré barvě, nikoliv žluté. "Těším se na kontrast mezi tradičním dresem Finska, kde dominuje vlajka s křížem, a touto moderní podobou masky, snad by to mohlo fungovat," řekl k "Predátorovi" David Gunnarsson.

    Pekka RinneFoto twitter.com

  • Braden Holtby, Kanada

    Sophiinu volbu připomíná rozhodnutí, které musí udělat trenéři Kanady v otázce startujícího brankáře na Světovém poháru. Braden Holtby z Washingtonu v letošní sezoně v NHL neměl konkurenci a získal Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře, ale Kanadě se uzdravil i Carey Price, zlaté dítě Montrealu, které vychytalo první místo na olympiádě v Soči. Holtby půjde o své místo na slunci válčit s maskou od Davida Gunnarssona, na které dominuje velký javorový list. Při pohledu z blízka najdete i logo Světového poháru.

    Braden HoltbyFoto twitter.com

  • Sergej Bobrovskij, Rusko

    Ruský trenér Oleg Znarok zařadil do svého kádru pro Světový pohár tři špičkové brankáře - Sergeje Bobrovského z Columbusu, Semjona Varlamova z Colorada a Andreje Vasilevského z Tampy Bay. Jedničkou by měl být Bobrovskij, vítěz Vezina Trophy z roku 2013, který si na masce nechal velký prostor i pro logo svého Columbusu. Druhým motivem je modrá zmrzlá zeď a státní znak Ruska, vyvedený ve zlaté barvě. Získá sborná placku stejné barvy, jako převládá na masce rodáka z Novokuzněcku?

    Sergej BobrovskijFoto twitter.com

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud