15. září 2016 • 14:00

České zbraně před Světovým pohárem: Muži v maskách či neviditelný žolík

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Český národní tým má dostatek hráčů, na které se může spolehnoutČeský národní tým má dostatek hráčů, na které se může spolehnoutFOTO: Koláž: iSport.cz

    Hokejovou reprezentaci čeká přesun do Toronta, kde už v noci ze soboty na neděli odstartuje Světový pohár, vyzve domácí Kanadu. V generálce si zvedla sebevědomí, když porazila výběr Severní Ameriky do třiadvaceti let. Co jsou největší zbraně týmu Josefa Jandače před velkolepým turnajem v hokejové Mekce?

  • Muži v maskách

    Michal Neuvirth a Petr Mrázek jsou vyrovnanou dvojicíFoto ČTK

    Určitě jedničku? (Ne)příjemné starosti. Petr Mrázek i Michal Neuvirth se v přípravě ukázali ve skvělém světle. Přestože na startu kempu začínal s mírnou výhodou Mrázek, Neuvirth si řekl o šanci hlasitěji. Proti Rusům inkasoval jen jednou, severoameričtí mladíci na něj recept dokonce za polovinu zápasu nenašli. Pokud přijde úspěch, gólman bude ústřední postavou.

  • Kombajn Hanzal

    Před bránou soupeře je Martin Hanzal jako domaFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Je špičkou ve svém oboru v celé NHL. Martin Hanzal si libuje v předbrankovém prostoru. Vzhledem ke svým fyzickým parametrům (196 centimetrů, 99 kilogramů) je k tomu i předurčen. Když zaparkuje na hranici brankoviště, brankář soupeře se zrovna nekochá rozhledem po celém hřišti. Hanzal tohle umí při hře pět na pět, ale své umění ještě víc prodá v přesilovkách. Podobnou paseku dokáže soupeři udělat i Milan Michálek .

  • Neviditelný žolík Palát

    Ondřej Palát patří k tahounům mužstvaFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    To je pořád samý Jakub Voráček , David Pastrňák či Aleš Hemský . Výtečnou práci ale odvádí Ondřej Palát . Když je potřeba uhasit problémy v obranné třetině, dokáže puk podržet a rozehrát. Když je potřeba bleskový přechod od útoku, provede ho. V přečíslení umí přihrát i přesně vypálit. On je tahounem druhého útoku. Než se Hanzal dostane ke své hře, hru dokáže režírovat právě Palát.

  • Sáčkaři na střídačce – Jandač a spol.

    Jiří Kalous a Josef Jandač dokázali tým skvěle připravitFoto ČTK

    Když realizační tým v čele s koučem Jandačem nominoval a zveřejnil podobu kádru pro Světový pohár, který se vyjma zraněných skládá z toho nejlepšího, co český hokej nabízí, v zámoří se hokejoví experti jen ušklíbli. Skončí poslední, říkali. Ve všech třech přípravných zápasech dokázal prognózy roztrhat. Ne že by byl v každém utkání dominantní, to rozhodně ne, ale kvalitativní rozdíly dokáže smazat stylem hry. Tento trenérský štáb zdobí připravenost. A tím vykročil na správnou cestu, aby se svým výběrem dosáhl na strop.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud