Jakub Hlaváč
15. září 2016 • 10:49

Mrázek, nebo Neuvirth? Těžké rozhodování, řekl Prospal o gólmanech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Vydařená příprava těšila Václava Prospala po středeční výhře (3:2) hokejové reprezentace nad výběrem Severní Ameriky do 23 let. Z Pittsburghu do Toronta, dějiště Světového poháru, se však tým přesouval s jednou otázkou. Kdo bude brankářská jednička, zůstává nejisté.



Těšit mohl Václava Prospala výsledek poslední generálky. Byl tuze líbivý. A navíc, zdálo se, že trenérský štáb opět dokázal svým svěřencům poradit cestu za úspěchem. Zároveň ovšem nikdo nezamlčoval chyby, které se stále dějí.

V hodnocení se objevily výtky směřující k disciplíně. Počet vyloučení je stále vysoký, některá poměrně zbytečná. Defenziva také potřebuje ještě trošku vyztužit. Přečíslení, ve kterých jsou Češi v menšině, je stále až příliš.

Nicméně. Dvě výhry, jedna prohra, to je před startem ostrých duelů velmi slušná vizitka. A dobrá pumpa zdravého sebevědomí. Zdravého především proto, že nezakrývá pokoru a nezastírá vědomí o vlastní zranitelnosti.

„Nastoupíme sebevědomě. Sebevědomí je dobrá a důležitá věc. Ale zároveň jsme si vědomi, že stále máme co zlepšovat a na čem pracovat. Můžeme být lepší,” říkal Prospal. Sympaticky popsal realitu.

Od zámořských expertů se mu dostalo pochvaly za strategii, se kterou Češi na mladíky vyrukovali. „Chtěli jsme být hodně aktivní v jejich třetině. Mají obrovskou ofenzivní sílu, ale tušili jsme, že při bránění by mohli mít trochu problémy,” hlásil.

Pochválil práci skauta Jiřího Fischera, který dodal realizačnímu týmu podklady pro přípravu. Teď stojí Josef Jandač a spol. před jedním ze zásadních rozhodnutí. Koho postaví do branky. Michal Neuvirth i Petr Mrázek i ve středu předvedli velké zákroky.

„Neulehčili nám to,” usmál se Prospal. „Jméno vám teď neřeknu. Myslím, že nás v následujících dnech čeká hodně těžkého přemýšlení,” dodal. Času zas tolik nezbývá. V noci na neděli vše vypukne otvírákem s Kanadou.

Brandon Saad ve velké šanci před Neuvirthem
Brandon Saad ve velké šanci před Neuvirthem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud