Pavel Bárta
15. září 2016 • 07:19

Pozdrav spoluhráči, řekl český kat Matthews o zákroku na Poláka

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Je to kat českého týmu. A už to vypadalo, že zase bude. Auston Matthews pohřbil naděje českého mužstva v semifinále posledního mistrovství světa, při generálce v Pittsburghu zasunul po přesilovkovém ťukesu v půli třetí třetiny odražený puk a vyrovnal na 2:2. Byl to už 11. zásah, který si v zápasech proti Čechům připsal na velkých turnajích, včetně juniorských. Rozdíl byl jen v tom, že Severoameričtí mladíci nakonec padli.



„Pro nás to byl důležitý gól, ale bohužel jsme to nedotáhli. V předchozích dvou přípravných zápasech (proti Evropě) nám to tam padalo docela snadno, což nebyl tenhle případ. Češi byli těžký soupeř, ovšem před turnajem nám takový zápas určitě pomůže. Musíme se poučit z chyb, které jsme udělali,“ hodnotil po vítězství českého celku 3:2.

Na konci druhé třetiny na sebe upozornil taky krosčekem na Romana Poláka. „Pozdrav budoucímu spoluhráči,“ usmál se a opakoval slova amerického novináře, který mu tuhle repliku v otázce podstrčil. Předcházel tomu ostrý střet českého beka s Connorem McDavidem u mantinelu, po němž kapitán Severní Ameriky skončil na ledě.

„Je určitě náš nejlepší hráč, asi to nebylo úplně OK, ale on sám je v pořádku, na třetí třetinu se vrátil do hry,“ komentoval Matthews.

Tenhle výběr se pořád může stát tajným favoritem World Cupu. Ani prohra v generálce mladíkům z Kanady a USA na sebejistotě neubrala. „První zápas nás čeká v neděli, do té doby se dáme ještě víc dohromady a půjdeme na to. Z naší hry mám lepší pocit, než třeba z předchozích utkání, víc nás prověřil. V tomhle výběru je budoucnost NHL, taky se asi nepovede zahrát si v takovém turnaji společně s kluky jako Jack (Eichel), Dylan (Larkin), Connor (McDavid) a další. A myslím, že máme taky co předvést,“ dodal Auston Matthews.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 9. • 21:43
Tým Severní Ameriky
Tým Severní Ameriky
2:3
ONLINE
14. září
21:43
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 48:58. Gostisbehere, 50:57. Matthews

Hosté: 10:08. Palát, 47:16. Faksa, 51:50. Plekanec

Sestavy

Domácí: M. Murray (od 41. Hellebuyck) – R. Murray, Jones, Rielly, Ekblad, Gostisbehere, Parayko – Drouin, McDavid (C), MacKinnon – Gaudreau, Nugent-Hopkins, Eichel – Matthews, Scheifele, Larkin – Miller, Couturier, Saad. Trenér: Todd McLellan.

Hosté: Neuvirth (od 31. Mrázek) – Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán, Kundrátek – Voráček, Plekanec (C), M. Michálek – Palát, Hanzal, Pastrňák – Hemský, Faksa, Frolík – Jaškin, Červenka, Birner. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Furlatt, McCauley – Amell, J. Murray.

Stadion

CONSOL Energy Center, Pittsburgh

Brandon Saad ve velké šanci před Neuvirthem
Brandon Saad ve velké šanci před Neuvirthem

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud