Jaroslav Kalina
20. září 2016 • 17:28

Výhra nad Čechy? Dobrá pro sebevědomí, tvrdí Hossa z týmu osmi zemí

Autor: Jaroslav Kalina, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku jim nikdo nevěřil. Na Světovém poháru reprezentují osm zemí najednou. Odmítli společnou hymnu a v kabině se musí domlouvat anglicky. Nyní má však Tým Evropy po dvou cenných vítězství nakročeno do semifinále. "Nikdo kromě naší kabiny by neřekl, že se dostaneme až tam, kde jsme nyní," řekl Ralph Krueger, hlavní trenér Evropy, po pondělním vítězství nad Českem 3:2 v prodloužení. Posledním soupeřem jeho svěřenců bude favorizovaná Kanada.



Díky vítězstvím nad USA a Českem může evropský tým pomýšlet na postup ze skupiny. Bude však záležet ještě na dvou utkáních základní skupiny. Během středeční noci proběhne souboj dvou předních favoritů z Kanady a USA. Pokud domácí v čele s trenérem Mikem Babckocem porazí Američany, tak má výběr Evropy jisté semifinále Světového poháru.

Zmíněným druhým zápasem bude střetnutí Týmu Evropy s Kanaďany. Nutno poznamenat, že pokud by Kanada prohrála oba zápasy, tak by se mohla do semifinále teoreticky podívat i česká reprezentace. Mužstvo ze starého kontinentu jde na Crosbyho a spol. s velkým sebevědomím, ale zároveň s pořádnou dávkou pokory.

"Všichni dobře víme, jak hraje Kanada. Mají skvělé mužstvo a nemají slabinu na žádném postě. Musíme hrát naši hru a důkladně se na ně připravit. Důležité bude hrát celých 60 minut a vyvarovat se oslabení," řekl před duelem s Kanaďany Jaroslav Halák, brankářská jednička týmu Evropy.

"Vítězství nad Čechy je dobré pro naše sebevědomí. Cítíme se výborně, ale jsou to jen první dva zápasy a to nám ještě nic nezaručuje," doplnil svého kolegu ze slovenské reprezentace Marián Hossa, zkušený útočník Chicaga.

 

Těžko na cvičišti, ale lehko na bojišti

Po dvou přípravných zápasech proti mladému výběru Severní Ameriky, které skončily porážkou, se zdálo, že budou hokejisté Evropy snadným soupeřem. Toto tvrzení však tento tým popřel v generálce na World Cup, kdy si hravě poradil se švédským mužstvem, kterému uštědřil porážku 6:2.

Poté následovala konfrontace s hvězdným týmem USA, jedním z hlavních favoritů turnaje. Kdo tipoval, že jasně zvítězí Američané, musel horko těžko uvěřit svým očím. Mužstvo složené z osmi evropských národů nasázelo brankáři Jonathanu Quickovi tři góly, na které nedokázali odpovědět hráči jako například Patrick Kane nebo T. J. Oshie.

"Hráli jsme jako jeden tým a navíc velice zodpovědně," říkal po zatím největším překvapení na turnaji s úsměvem Marián Gáborík, slovenský zástupce v evropském mužstvu. I přesto, že toto mužstvo je poskládané různých koutů Evropy, začala fungovat týmová chemie, kterou si výběr kouče Ralpha Kruegera přenesl i do zápasu s českou reprezentací.

Utkání za stavu 2:2 dospělo až do prodloužení. V něm nakonec rozhodl pro tým Evropy Leon Draisaitl, německý talent z Edmontonu. "Je krásné dát gól na tak velkém turnaji a pomoci týmu k vítězství. V kabině si rozumíme. Dokázali jsme vytvořit silný tým. Každý v mužstvu zná svoji úlohu a to je vždy velmi důležité," popisoval syn trenéra Petera Draisaitla známého i z české extraligy své nadšení z pohody v týmu.

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud