21. září 2016 • 09:49

Dostávají sodu. Do USA si rýpl "americký Hudler" i sledge hokejista

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřili mezi favority turnaje a vstoupili do něj s velkými nadějemi. Jenže nebylo ani třeba odehrát všechny tři utkání skupiny a je jasné, že hokejisté USA na Světovém poháru končí. Po dvou prohrách a pouhých dvou vstřelených brankách. Špičkoví hráči si teď sypou popel na hlavu a po noční porážce 2:4 s Kanadou schytávají kritiku ze všech stran.



Jedním z prvních, kdo se musel v šatně novinářům zodpovídat, byl kapitán mužstva Joe Pavelski. Ten po prohře ve finále Stanley Cupu v červnu musel polknout další nepříjemné vyřazení. „Jsme opravdu hodně zklamaní," vykládal žurnalistům.

Podobně se tvářil i Patrick Kane, jednoznačně nejproduktivnější muž uplynulé sezony NHL. Asistencí se sice podílel na první brance mužstva, ale tým si žádal víc jeho bodů. Víc jeho hokejové extravagance a kreativity.

„Po tom, co jsem si prošel na olympiádách v roce 2010 a 2014 mi bylo jasné, že tady už je třeba to dotáhnout," mluvil pro NHL.com o placce se zlatou barvou a ostatní obyvatelé šatny hovořili stejně. "Mám pocit, jako kdybychom nechali celou Ameriku ve štychu," kroutil hlavou obránce Ryan Suter.

Společně s Finskem je teď tedy mužstvo Spojených států v nečekané pozici, tyto jediné dva týmy totiž zatím na turnaji nezvládli získat ani bod. A to se tedy nečekalo! Asi i proto se do souboru kouče Johna Tortorelly teď opírá kdekdo.

Ozval se také útočník Phil Kessel, tedy takový Jiří Hudler amerického výběru. Špičkový forvard, s lehce komplikovanou pověstí, byl v nominaci opomenut, a to i ve chvíli, kdy se ostatní hráči zranili. Po úterní porážce si tedy neodpustil jízlivou připomínku na svém Twitteru.

„Jen si tak sedím doma se psem a mám pocit, že bych měl dělat něco důležitého. Ale nějak si nemůžu vybavit, co by to mělo být," napsal letošní vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem.

Ještě dál zašel americký sledge hokejista Josh Pauls, který má zlatou medaili z posledních dvou paralympijských her. „Jsem rád, že jsem se narodil bez nohou. Náš sledgeový tým má teď za sebou lepší výsledky," napsal si na Twitter.

Samozřejmě s nadsázkou. Ale signál zněl jasně.

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 9. • 02:00
Kanada
Kanada
4:2
ONLINE
21. září
02:00
USA
USA
Góly

Domácí: 05:51. Duchene, 06:05. Perry, 12:07. Duchene, 28:50. Bergeron

Hosté: 04:21. McDonagh, 57:28. Oshie

Sestavy

Domácí: Price (Crawford) – Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Stamkos, Getzlaf, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton.

Hosté: Quick (Bishop) – Carlson, McDonagh, Niskanen, Suter, Byfuglien, E. Johnson – Oshie, Pavelski (C), van Riemsdyk – Kane, Stepan, Abdelkader – Wheeler, Kesler, Parise – Palmieri, Backes, Pacioretty.

Rozhodčí

McCauley, Furlatt – Heyer, Cormier

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

19 106 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 6 6 0 0 0 24:8 12
2. Tým Evropy 6 1 2 0 3 12:13 6
3. Česko 3 1 0 1 1 6:12 3
4. USA 3 0 0 0 3 5:11 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud