13. dubna 2012 • 21:35

Nakládal dostal od Němců naloženo: Jsem zmlácený jak pes!

Autor: tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Reprezentační obránce Jakub Nakládal si v utkání s Německem musel připadat jako otloukánek. Na konci první třetiny nejdřív schytal u mantinelu tvrdou ránu od útočníka Flaakeho, v dalším průběhu ho pak Němci několikrát trefili hokejkou do obličeje. Jeho bolest ale nakonec přinesla ovoce. Na vítězství českého týmu 3:2 v prodloužení se totiž Nakládal podílel asistencí na rozhodující branku a říká: "Sice jsem zmlácený, ale hlavně že jsme vyhráli."



Děsivě vypadala především srážka s Flaakem. Nakládal se totiž z ledu zvedal jen velmi pomalu a z ledu mu museli pomáhat spoluhráči.

Jak k tomu střetu vlastně došlo?
"Já čekal, že do sebe půjdeme, ale jel jsem tam trochu naivně, měl jsem situaci řešit úplně jinak a mohl jsem si za to částečně sám."

Co vám po nárazu blesklo hlavou?
"V první vteřině jsem si myslel, že budu mít něco s hlavou a pak mě začalo bolet i koleno. Teď je hlava v pořádku, koleno bolí a budu ho muset zaledovat, ale snad to není nic vážného."


Neuvažoval jste o tom, že byste z utkání odstoupil?
"Trenér se mě ptal, jestli chci dohrávat, ale já věděl, že je to spíš naražené a občas je lepší, když člověk ještě hraje a rozhýbe to."

A nechtěl jste skončit ani poté, co jste poněkolikaté dostal hokejkou do obličeje?
"Dneska to byl výborný zápas v tomhle ohledu (směje se). Cítím se zmlácený jak pes, ale s tím člověk počítá. Já mám radši takovéto zápasy, než když se nic neděje a čas jen plyne. Sice jsem zmlácený, ale nakonec jsme vyhráli."

A vy jste se na vítězném gólu podílel asistencí.
"V tu chvíli už jsme toho měli na ledě všichni dost a já se jen snažil nahodit puk před bránu. Německý gólman to pak hokejkou vyrazil přímo na Jirku Novotného."

Kapitán českého týmu Jiří Novotný (vlevo) rozhodl v prodloužení o vítězství nad Německem
Kapitán českého týmu Jiří Novotný (vlevo) rozhodl v prodloužení o vítězství nad Německem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud