2. ledna 2014 • 13:06

Srandovní omyl. USA nominovaly do Soči důchodce z Kanady

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozil z toho pořádný trapas, ale nakonec se celá věc obrátila v milou legraci. V Americe i Kanadě se smějí vydařené příhodě, kterou má na svědomí štáb lidí z USA Hockey, zastřešující lední hokej ve Spojených státech.



Na nový rok tato organizace slavnostně vyhlašovala nominaci svého týmu na olympiádu v Soči. Ještě předtím administrativní personál americké federace rozeslal vyvoleným na jejich telefony krátkou textovou zprávu, kde je o verdiktu kouče Dana Bylsmy spravil.

S jedinou výjimkou a tou byl Ryan Kesler. Ačkoli útočník Vancouveru na oficiálním seznamu nechyběl, v jeho telefonu žádná sms nepípla. Místo něj nominační informaci dostal kanadský důchodce z téhož města, za který Kesler hraje. Problém byl v tom, že Kesler na ústředí USA Hockey před časem nenahlásil změnu čísla. To pak od operátora nafasoval jistý senior.

Zprvu asi dost zíral, že se má v únoru dostavit do Soči, aby bojoval za sousední Ameriku, ovšem zachoval chladnou hlavu a autorům textovky ve vtipném duchu vyťukal odpověď. „Jsem 67letý Kanaďan z Vancouveru, byl bych šťastný, kdybych si za vás zahrál. A myslím, že ještě šťastnější by byli v Kanadě, kdybych za vás nastoupil.“

S nevšedním omylem jako první seznámil veřejnost Gord Miller z kanadské televize TSN. Samozřejmě, že hlavně v zemi javorového listu mají z této příhody škodolibou radost.

Mimochodem, Češi představí výběr pro Soči v pondělí v 19:30 v pražském hotelu Clarion. Co by tak mohli vymyslet, aby Američany trumfli?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud