Květoslav Šimek
24. února 2014 • 17:50

Za Hadamczikem v Kravařích. Už ani řádek, vzkázal odcházející kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V poledne Alois Hadamczik zavolal Tomáši Královi, šéfovi svazu, že končí ve funkci trenéra hokejové reprezentace. Odpoledne okolo 16. hodiny u něj redaktor Sportu chtěl zjistit bezprostřední reakce. Hadamczik, obklopen rodinou a přáteli v rodných Kravařích, rezolutně odmítal jakákoliv oficiální vyjádření.



„Ani řádek, ani řádek!“ hlásil jedenašedesátiletý trenér rezolutně od kávy v restauraci Buly Arény, kterou vlastní. V létě měli právě tady čeští hokejisté z NHL kemp a soustředění před olympiádou.

Židlický, Eliáš, Plekanec, Hemský, Krejčí, Gudas či Palát – všichni právě na tomto místě vstřebávali první a základní instrukce pro olympiádu v Soči. Z klíčových borců ze zámoří, kteří nakonec do Ruska také odjížděli, tehdy a srazu chyběl pouze Jaromír Jágr.

Když Hadamczik na stejném místě rezolutně odmítal jakákoliv vysvětlení, mluvil poměrně klidným hlasem. Byl ovšem neoblomný. Bylo znát, že v něm emoce hoří. A když svá slova ještě podpořil gestikulací rukama, a nad kávou zamítavě máchal rukama, jeho známí u stolu souhlasně pokyvovali hlavami.

„Mluvit budu jenom v televizi a ve studiu, tohle není na minutu,“ odmítal Hadamczik. „Vypnul jsem telefon, opište si to, co jsem řekl do rádia.“

Proč tedy nešel do televizního studia i během olympiády v Soči? A s médii prakticky nekomunikoval? „Do studia mě pozvali jen před zápasem se Slovenskem, že půjdeme s Vůjtkem proti sobě. Před tím ne. Já chtěl porazit každého soupeře, ne jenom Vůjtka. Ale nebudu to rozebírat, mluvit nebudu. Jak jsem řekl – ani řádek.“

AUDIO: Jak Hadamczik oznámil konec u národního týmu
Video se připravuje ...

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Sportovní areál v Kravařích patří nyní již bývalému trenérovi české reprezentace Aloisi Hadamczikovi
Sportovní areál v Kravařích patří nyní již bývalému trenérovi české reprezentace Aloisi Hadamczikovi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud