17. prosince 2014 • 04:30

Česká hokejová horečka. Co ukáže zápas se Švédy a turnaj v Rusku?

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představení vytoužené i zavazující čeká ve čtvrtek na hokejový reprezentační výběr. V Praze vyzve Švédy (18.30). Před plnými tribunami O2 Areny. V ochutnávce blížícího se domácího mistrovství světa. S jeho účastníky v sestavě. Navíc je potřeba vítězství. O co v duelu se Švédy a na nadcházejícím turnaji v Rusku českým hokejistům půjde?



Zda dokáže tým vyhrát

Bojovnost a nasazení. V tomhle ohledu nešlo reprezentaci na prvním turnaji sezony ve Finsku prakticky nic vytknout. Jenže teď je po třech prohrát nutné zvítězit. Bezpodmínečně! Už jen proto, aby tlak na výsledky před blížícím se mistrovstvím světa zbytečně neeskaloval a z týmu neodčerpával současnou pohodu. Trenéři si to velmi dobře uvědomují, očekávání roste i z jejich strany.

Zda jsou opory připraveny

Zatímco většina hráčů o Prahu bude bojovat, vyvolení mají téměř jistotu. Vladimír Sobotka, Roman Červenka či Jakub Klepiš. To jsou jména, na která bude trenér Vladimír Růžička výrazně spoléhat. Jsou to hráči, které zná a výrazně se podílel na jejich vývoji. Mají velkou důvěru. Už čtvrteční zápas napoví, do jaké míry jsou schopni ji splatit. Očekávají se od nich klíčové góly. Do kategorie nepostradatelných patří i obránce Ondřej Němec.

Lístky proti švédsku jsme si stihli zařídit
Video se připravuje ...

Zda se oklepal Kovář

Pamatujete si poslední dvě vystoupení brankáře Jakuba Kováře na velkých reprezentačních akcích? Na olympiádě v Soči proti Švédsku, na mistrovství v Minsku proti Kanadě. Obě končila střídáním. Na gólmanském postu má reprezentace poměrně plno. Z Evropy ještě Alexandra Saláka a Pavla Francouze. V zámoří Ondřeje Pavelce a Michala Neuvirtha. Kovářova výzva je tedy jasná, napravit dojem.

Na reprezentačním srazu nechyběl ani Jakub KovářFoto Michal Beránek Sport

Zda mají šanci muži na hraně

Kapitán, přesto absolutně bez jistoty jarních pražských startů. Nejen útočník Radek Smoleňák se o svou šanci na mimořádné akci bude muset pořádně porvat. Stejně to platí například pro Jana Kováře, nejproduktivnějšího Čecha v KHL. I on musí dokázat, že je dostatečně přizpůsobivý a jeho hra se hodí i na mezinárodní scénu. Zatím to spíše v tomto ohledu skřípalo… Šanci na životní turnaj mají ovšem i další.

Zda mladíci vyrostli

Opakovaně kouč Vladimír Růžička plní svůj slib. Dává šanci mladíkům, snaží se rozšířit reprezentační základnu. V současném výběru má pět hráčů ročníku 1992 a mladších. Petr Zámorský, Vojtěch Mozík, Dominik Simon či Tomáš Filippi musí ukázat, že se level jejich schopností zvyšuje a na náročné bitvy se dokážou lépe a lépe adaptovat.

Radek Smoleňák se zdraví s Vladimírem Sobotkou
Radek Smoleňák se zdraví s Vladimírem Sobotkou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud