Jakub Hlaváč
16. prosince 2014 • 18:21

Hokejisté se sešli v silné sestavě. Touha je jasná, Češi doma musí vyhrát!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sešli se v silné sestavě, natěšení na domácí představení. Poprvé v sezoně se hokejová reprezentace představí v Česku. A také by si poprvé v sezoně ráda vyzkoušela pocit vítězů. Ve čtvrtek pro ni začne turnaj Channel One Cup pražskou bitvou proti Švédsku.



Těší se a potěšeně sledují prodeje vstupenek. Členové národního týmu vědí, že je čeká mimořádný zážitek. Nadupaná O2 Arena bude chtít vidět ochutnávku blížícího se šampionátu. Jeho budoucí hvězdy. Pokud možno i českou radost. 

Trenér českého hokejového národního týmu Vladimír RůžičkaFoto Michal Beránek Sport

„Jde nám o hodně. Hrajeme před vlastními fanoušky a chceme rozhodně vyhrát. Ten první turnaj špatný nebyl, jenže to vítězství tam chybělo. A my chceme vítězit. Chceme zvítězit ve čtvrtek, a pak i v Soči. Uděláme pro to všechno,“ burcoval trenér Vladimír Růžička.

Na podzim byl ve Finsku spokojený s přístupem svých svěřenců. Nechybělo jim nasazení, bojovnost a touha uspět. Jenže výsledné skóre bylo pokaždé záporné. Tenhle fakt je nyní potřeba změnit.

Pomoci k tomu mají i posily z KHL, které na první akci chyběly. Několik mužů požívá koučovy důvěry, nijak netají jejich téměř jistou nominaci do Prahy. Patří mezi ně Vladimír Sobotka, Roman Červenka či Jakub Klepiš.

Právě oni tři by už proti Švédsku měli tvořit rozdíl ve hře, ukázat kvalitu. „Hlavně do ofenzivní fáze je potřeba přinést více klidu, být důslednější v zakončení,“ přál si Růžička. „Hlavně ale potřebujeme body,“ zdůraznil.

Pokud máte zájem speciální utkání vidět na vlastní oči, s nákupem lístků spěchejte (více ZDE). Před utkáním se můžete těšit na speciální promítání na ledovou plochu či uvedení legend do Síně slávy.

Jeden z nejlepších českých hokejových útočníků Roman Červenka
Jeden z nejlepších českých hokejových útočníků Roman Červenka

Nominace české hokejové reprezentace na Channel One Cup v Praze a Soči:

Brankáři: Pavel Francouz (Verva Litvínov), Jakub Kovář (Avtomobilist Jekatěrinburg/KHL),

obránci: Adam Polášek, Vladimír Eminger (oba Sparta Praha), Michal Kempný (Kometa Brno), Martin Pláněk (Mountfield Hradec Králové), Vojtěch Mozík (Škoda Plzeň), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Němec (Atlant Mytišči/KHL), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL), Jan Kolář (Admiral Vladivostok/KHL), Petr Zámorský (Blues Espoo/Fin.),

útočníci: Jakub Klepiš, Erik Hrňa (oba Oceláři Třinec), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Bílí Tygři Liberec), Lukáš Radil (ČSOB Pojišťovna Pardubice), Dominik Simon (Škoda Plzeň), Tomáš Mertl (Mountfield Hradec Králové), Roman Červenka (SKA Petrohrad/KHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Lada Togliatti/KHL), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk/KHL), Roman Horák (Viťaz Podolsk/KHL), Michal Birner (KalPa Kuopio/Fin.), Michal Řepík (Pelicans Lahti/Fin.), Radek Smoleňák (TPS Turku/Fin.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud