5. listopadu 2015 • 23:45

Gulaš po porážce se Švédy: Zlepšovali jsme se, máme se od čeho odrazit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Milan Gulaš ukončil v čtvrtečním utkání českých hokejistů proti domácímu Švédsku na turnaji Karjala dlouhé čekání na gólový zápis v reprezentaci. Mohl si tak užívat alespoň malou dílčí radost, k níž rozhodně nevedl konečný výsledek a porážka 2:6.



"Jsem samozřejmě rád, že už tam ta nula není. Je to příjemný pocit, že jsem mohl alespoň nějak pomoci týmu, i když ten výsledek nebyl nic moc," řekl novinářům devětadvacetiletý forvard, jenž právě ve švédské nejvyšší soutěži hájí barvy Färjestadu. Gólové trefy v národním týmu se dočkal až v utkání s pořadovým číslem 29.

Připustil, že výběr kouče Vladimíra Vůjtka narazil na hodně kvalitního soka. "Stáli jsme proti mančaftu se zkušenými hráči, který hraje už nějaký ten rok pohromadě. Myslím, že to hodně rozhodla první třetina, kde sehráli perfektně přesilovky. My jsme jich měli hodně, ale nedali jsme z toho gól, zatímco Švédové proměnili dvě. Když takový tým vede, hraje se mu lépe," podotkl Gulaš. Výkon týmu měl však z jeho pohledu vzestupnou tendenci.

"Od druhé třetiny už jsme zvedli pohyb a začali jsme trošku už hrát, co jsme chtěli. Šli jsme rychle z obranného pásma, v tom útočném jsme byli silní na puku a bylo to dobré. Pár střídání jsme tam měli výborných a Švédy jsme tam zatočili," připomněl Gulaš.

Milan Gulaš bojuje před švédskou brankou
Milan Gulaš bojuje před švédskou brankou

"Třetí třetina byla také docela dobrá. Jen mě mrzí, jak jsem tam udělal chybu u toho pátého gólu, kdy jsem ztratil puk ve středním pásmu a valilo se to na nás. A mrzí mě i šestý gól, ten byl trochu náhodný. Chtěli jsme tu třetí třetinu vyhrát," řekl Gulaš.

Třetí dějství skončilo nakonec výsledkem 2:2. "Myslím, že se máme od čeho odrazit. Hodně kluků si dnes také vyzkoušelo, jaké to je hrát mezinárodní hokej, který je odlišný. Hrát proti takovým hráčům není žádná legrace, ale máme teď den volna, kdy si to rozebereme na videu, připravíme se na to a myslím, že příští zápas s Finy bude zase jiný," věřil Gulaš.

Sám si dobře uvědomuje, že právě takové zápasy dají hodně v rozvíjející se kariéře mladých hráčů. "Musíme sbírat zkušenosti. Švédové mají zkušené hráče, my mladé mužstvo. Ale někdy se začít musí. Máme tady dvacetileté kluky, kteří to potřebují, a takovéhle zápasy jsou pro ně skvělé. Ale i pro mě, protože takové zápasy si velmi rád zahraju," prohlásil Gulaš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud