Miroslav Horák
9. listopadu 2015 • 17:34

Sobotka, Furch i Vůjtek. Kdo z Čechů na Karjale nejvíce zaujal?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo na Karjale zaujal?Kdo na Karjale zaujal?FOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    Karjala je minulostí. Češi se domů vrátili poslední se dvěma body. Tak hubený počet by před turnajem považovali za slabý počin. V neděli ráno s nulou na kontě a před duelem se sbornou by tuhle nabídku brali okamžitě. Hokejisté ve Skandinávii začali prachbídně, víkend v Helsinkách jim vrátil důstojnost a respekt. Které obličeje českého týmu zaujaly?

  • Vladimír Vůjtek

    Novou misi nemohl zahájit hůře – vzrostlým debaklem. Po téhle facce se mu společně s kolegy podařilo vrátit týmu tvář, srdnatost a kvalitu, která donutila oba další rivaly pracovat naplno. Zvýrazněné nasazení i hokejové schopnosti přinesly velký výsledek proti sborné.

    Vladimír Vůjtek Vladimír VůjtekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Milan Gulaš

    Největší plus turnaje. Dříve sbíral spíš drobky, málokdy dostal prostor v elitních formacích. I na Karjale ho do duelu se Švédy pustilo až Přibylovo zranění. Hned patřil k nejaktivnějším hráčům, výborně bruslil, cpal se do šancí, často i střemhlav. V každém utkání skóroval. Výborně.

    Milan Gulaš Milan GulašFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Vladimír Sobotka

    V roli kapitána obstál. Byl dobrým vůdcem týmu, pomohl k jeho vzepjetí solidní útočnou a velmi dobrou defenzivní hrou. Škoda, že kolegové více nevyužívali jeho mimořádnou úspěšnost na vhazování. Dohromady měl 40 vítězných a 15 prohraných buly.

    Vladimír Sobotka Vladimír SobotkaFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Dominik Furch

    Tady to máš a ukaž se! Brankář Omsku byl postaven velké výzvě. Kdyby proti Finům selhal, na další nominaci by mohl nejspíš zapomenout. České gólmanské spektrum rozprostřené po Evropě je široké a vyrovnané… Předvedl sebevědomý, mazácký výkon. Takže v nároďáku pokračuje.

    Dominik Furch Dominik FurchFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud