13. dubna 2016 • 22:00

První porážka! Češi v přípravě na MS padli ve Švýcarsku 2:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli ve třetím přípravném zápase před mistrovství světa ve Švýcarsku 2:3. Utkání ve Vispu, které bylo součástí seriálu Euro Hockey Challenge, rozhodli domácí reprezentanti v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Dvě branky vstřelili v přesilových hrách, třetí přidali v oslabení. O české góly se postarali Lukáš Kašpar a Robert Kousal. Odveta se hraje v pátek v Bielu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 19:45
Švýcarsko
Švýcarsko
3:2
ONLINE
13. dubna
19:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 05:08. Martschini, 30:06. Hollenstein, 38:49. Marc Wieser

Hosté: 06:13. Kašpar, 46:06. Kousal

Sestavy

Domácí: Zurkirchen (Boltshauser) – Dubois, Geering, Loeffel, Grossmann, Schneeberger, Genazzi, Rathgeb, Schlumpf – Ambhül, Romy, Hollenstein – M. Wieser, Cunti, Bieber – Martschini, Trachsler, D. Wieser – Haas, Schappi, Suter

Hosté: Jakub Kovář (Francouz) – Rutta, Jeřábek, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, T. Voráček, Trončinský – Kubalík, Holík, Červenka – Zaťovič, Urban, Kašpar – Vincour, Koukal, Radil – T. Zohorna, Kousal, Gulaš – Jarůšek

Rozhodčí

Dipietro, Wehrli – Espinoza, Fluri

Stadion

Litterna-Halle, Visp, Švýcarsko

Český tým začal na stařičkém druholigovém stadionu aktivně a ve 3. minutě mohl otevřít skóre Červenka . V dobré pozici však přestřelil. Následně byl kapitán reprezentace vyloučen a domácí se dvě sekundy před koncem jeho trestu dostali do vedení. Martschini využil české ofenzivní snahy, po Loeffelově přihrávce najel do otevřené obrany a překonal brankáře Kováře , který se v soutěžním zápase objevil poprvé od 26. února.

Z vedení se však Švýcaři radovali jen 65 sekund, poté našel Kempný volného Kašpara, který prostřelil gólmana Zurkirchena. Ve 12. minutě byli Češi blízko vedení. Při Kašparově vyloučení se do šance dostal Zaťovič , Hollenstein jej zastavil jen za cenu faulu a útočník Togliatti dostal výhodu trestného střílení, tu ale nevyužil. Zaťovič se do šance dostal i v 18. minutě, opět však přestřelil.

Na začátku druhé třetiny měl více práce Kovář, pokusy soupeřů ale bez problémů likvidoval. Před polovinou zápasu měli Češi 49 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů v poli, nedokázali však ani jednou vystřelit na Zurkirchena. V pokračující klasické přesilovce se navíc zamotal puk Trončinskému pod nohama, následně se dostal do brejku Hollenstein a domácí vedli.

V 35. minutě zkoušel individuálně vyrovnat Gulaš , ale nepodařilo se mu to. Následně byl vyloučen Zaťovič a Švýcaři se v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě opět prosadili. Na 3:1 zvýšil pohotovou dorážkou Marc Wieser.

Ve 44. minutě mohl duel zdramatizovat Kubalík, ale smůla z play off nejlepšího střelce dlouhodobé části extraligy neopustila ani ve Vispu. Trefil jen brankovou konstrukci. O necelé tři minuty se však již Kousalovi podařilo snížit.

Švýcaři mohli získat zpět dvoubrankové vedení ve dvojnásobné početní výhodě dlouhé 70 sekund, trojice Čechů se však ubránila a domácí čtvrtý gól nepřidali ani v pokračující klasické výhodě. Vyrovnat se týmu kouče Vladimíra Vůjtka nepodařilo ani při dvouminutové hře bez brankáře podpořené přesilovou hrou.

Hokejová Euro Hockey Challenge ve Vispu:
Švýcarsko - ČR 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Martschini (Loeffel), 31. Hollenstein, 39. M. Wieser - 7. Kašpar (Kempný), 47. Kousal (T. Zohorna). Rozhodčí: DiPietro, Wehri - Espinoza, Fluri. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3325.
Švýcarsko: Zurkirchen - Du Bois, Geering, Loeffel, Grossmann, Schneeberger, Genazzi, Rathgeb, Schlumpf - Ambühl, Romy, Hollenstein - M. Wieser, Cunti, Bieber - Martschini, Trachsler, D. Wieser - Haas, Schäppi, Suter. Trenér: Patrick Fischer.
ČR: Jakub Kovář - Rutta, Jeřábek, Kundrátek, Kempný, Zámorský, M. Doudera, Trončinský, Voráček - Červenka, Holík, D. Kubalík - Kašpar, Urban, Zaťovič - Radil, Koukal, Vincour - Gulaš, Kousal, T. Zohorna. Trenéři: Vladimír Vůjtek, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček .

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud