27. dubna 2016 • 21:40

Krutá otočka! Češi vedli, ale Švédové je vyučili SEDMI góly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté v zápase se Švédskem v rámci Euro Hockey Tour ve Znojmě sice brzy vedli 2:0, jenže soupeř dokázal během druhé třetiny vývoj otočit a ve třetí části pak přišla čtyřgólová smršť, která znamenala nejvyšší porážku českého týmu v sezoně 2:7. V základní sestavě přitom už naskočily i posily z NHL Tomáš Plekanec a David Pastrňák. Ten v polovině utkání za nerozhodného stavu 2:2 neproměnil trestné střílení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 19:20
Česká republika
Česká republika
2:7
ONLINE
27. dubna
19:20
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 05:53. Zohorna, 09:06. Koukal

Hosté: 15:43. Rosén, 27:43. Hultström, 37:49. Cehlin, 46:27. Nygren, 46:34. Cehlin, 58:01. Rosén, 58:49. Backlund

Sestavy

Domácí: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Hrabal, Kolář, Zámorský, Voráček – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Kašpar, Koukal, Vincour – Gulaš, Kovář, Zohorna – Sekáč, Filippi, Zaťovič – Kubalík.

Hosté: Fasth (Markström) – Larsson, Gustafsson, Johansson, Fransson, Forsling, Hultström, Martinsson, Nygren – Cehlin, Backlund, Omark – Klasen, Wennberg, Westerholm – Gynge, Rosén, Sörensen – Sandberg, Ljungh, Sjögren – Wallmark, Tedenby.

Rozhodčí

Anisimov, Ravodin – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion města Znojma

Už v první třetině musel z duelu odstoupit další forvard z kanadsko-americké soutěže Sekáč .

Do první šance se dostal v úvodní přesilovce Kovář, ale přestřelil. Více štěstí v koncovce měl o minutu později Zohorna, který po rychlém protiútoku využil Gulašovu přihrávku a usměrnil puk za záda brankáře Fastha.

Při Pastrňákově vyloučení mohl přidat druhý gól Filippi, samostatný nájezd ale neproměnil. Poté si připsal několik zákroků Furch v české brance, inkasoval však jeho protějšek. V početní výhodě dorazil Kempného střelu Koukal.

Snížit mohli Forsling, aktivní Nygren nebo Cehlin, Furcha však překonal až v 16. minutě pohotově dorážející Rosén. Hned na začátku druhé části mohli po přečíslení dva na jednoho vrátit české straně dvoubrankové vedení Kovář se Zohornou, vše ale zhatila nepřesná přihrávka.

Smutní čeští hokejisté po porážce se Švédskem, vpravo kapitán Tomáš Plekanec
Smutní čeští hokejisté po porážce se Švédskem, vpravo kapitán Tomáš Plekanec

Švédové ale postupně převzali iniciativu, a to i díky sérii přesilových her. Vyrovnat se podařilo Hultströmovi, jenž prostřelil Furcha od modré čáry. Ve 33. minutě mohl přidat třetí gól Pastrňák z trestného střílení, úspěchu při svém premiérovém startu v seniorském národním týmu se ale nedočkal. Špatný úsek hry z českého pohledu podtrhl ve 38. minutě Cehlin, jenž chytře usměrnil Martinssonovu střelu.

Vyrovnat mohl ve 41. minutě Kovář, Fasth se však proti přesilovkovému pokusu vítěze Gagarinova poháru stihl přesunout. Ve 47. minutě byl ale útočník Magnitogorsku vyloučen a Švédové v početní výhodě zvýšili vedení, Furcha prostřelil opět od modré Nygren. O 12 sekund později přidal další branku důrazný Cehlin a o vítězství hostů nebylo pochyb. V závěru navíc soupeř triumf zvýraznil dalšími dvěma góly.

ČR - Švédsko 2:7 (2:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. T. Zohorna (Gulaš), 10. Koukal (Kempný) - 16. Rosén (Gygne), 28. Hultström (Forsling, Klasen), 38. Cehlin (Martinsson, Omark), 47. Nygren (Omark), 47. Cehlin (Omark), 58. Rosén (Hultström), 59. Backlund (Omark, Cehlin). Rozhodčí: Anisimov, Ravodin (oba Rus.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. Diváci: 3642.
ČR: Furch - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Hrabal, Kolář, Zámorský, T. Voráček - Pastrňák, Plekanec , Červenka - Kašpar, Koukal, Vincour - Gulaš, Jan Kovář, T. Zohorna - Sekáč (18. D. Kubalík), Filippi, Zaťovič . Trenéři: Vladimír Vůjtek , Josef Jandač , Jiří Kalous a Jaroslav Špaček .
Švédsko: Fasth - Larsson, Gustafsson, Johansson, Fransson, Hultström, Forsling, Nygren, Martinsson - Cehlin, Backlund, Omark - Klasen, Wennberg, Westerholm - Gynge, Rosén, Sörensen - Sandberg, Ljungh, Sjögren - Wallmark. Trenér: Pär Marts.

Tabulka EHT:

1. Švédsko 11 7 1 0 3 37:26 23
2. Rusko 10 4 0 2 4 32:27 14
3. Finsko 10 4 0 1 5 21:26 13
4. ČR 11 3 2 0 6 25:36 13

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud