21. srpna 2017 • 13:42

Dravce povede proti Slovensku kapitán Lenc. Rozhodly zkušenosti, říká Jandač

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační tým, který pro přípravné zápasy se Slovenskem v Třinci (středa 17 hodin) a v Žilině (čtvrtek 17 hodin) tvoří zejména mladí dravci a neokoukaní hokejisté, poprvé v Třinci trénoval. Trenéři Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček za kapitána vybrali boleslavského Radana Lence.



„Je to kluk, který už s nároďákem přece jenom něco odjezdil a má zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour, tak jsme zvolili jeho,“ vysvětlil volbu trenér Jandač. Céčko Lencovi přistane na dresu i proto, že původně nejzkušenější hráč výběru Richard Jarůšek, se přes srazem omluvil. Trenéři místo něj nikoho dodatečně povolávat nebudou. Leda, že by se některý z dvanácti útočníků zranil.

Hokejová reprezentace se sešla v Třinci
Video se připravuje ...

„Obvolal jsem všechny účastníky Ligy mistrů a Ríšu Jarůška ze začátku Mountfield bez problémů uvolnil, ale asi tam došlo k nějakým posunům,“ vrací se k premiérové omluvence sezony Jandač. „Volali mi hradečtí trenéři s tím, že ví, že jej uvolnili, ale že by jej docela potřebovali do hry. Jestli mají nějaké marody, to nevím, ale neměl jsem problém jej uvolnit. Záleží nám na tom, aby na klubové scéně výsledky byly. Respektujeme Ligu mistrů.“

V aktuálním výběru tak jsou dva brankáři, osm obránců a dvanáct útočníků. Pokud se nikdo nezraní, mělo by to tak i zůstat. „První trénink byl slušný, ze začátku tam nebyla kvalita provedení úplně ideální,“ říkal Jandač. „Taky je to o tom, že jsou kluci možná malinko nervózní. A je pořád začátek sezony, celkově jsem spokojen.“

Brankáři Patrik Bartošák a Miroslav Svoboda by se měli o zápasy proti Slovensku podělit. „Každý dostane jeden zápas. Bartošák začne tady a Svoboda bude chytat na Slovensku,“ nastínil kouč.

JAK TRÉNOVALI

Brankáři

Bartošák, Svoboda

Obrana

Šulák, Dvořák

Klok, Sklenička

D. Musil, Pyrochta

Němeček, Kalina

Útoky

Lenc, P. Musil, D. Kaše

P. Straka, Stach, Indrák

Uher, Herman, M. Hanzl

Šťastný, Tomášek, Tomeček.

Miroslav Svoboda zastavuje pokus Miroslava Indráka
Miroslav Svoboda zastavuje pokus Miroslava Indráka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud