25. srpna 2017 • 04:45

Hokejové mládí se dere dopředu. Kdo z Čechů zaujal proti Slovensku?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi opory národního týmu patřil v dvojzápase se Slovenskem například gólman Patrik Bartošák (vlevo) a forvardi Pavel Musil (uprostřed) a David Kaše (vpravo)Mezi opory národního týmu patřil v dvojzápase se Slovenskem například gólman Patrik Bartošák (vlevo) a forvardi Pavel Musil (uprostřed) a David Kaše (vpravo)FOTO: koláž iSport.cz

    Gólovou potenci v sobě musí ještě najít, bojovností a energičností však mladí čeští reprezentanti proti Slovákům doslova vyzařovali. Česká hokejová reprezentace má za sebou první dvě utkání v olympijské sezoně. Výsledkem je bezgólová porážka a vybojovaná výhra. Během dvojzápasu s našimi východními sousedy se v kádru složeném převážně z nováčků hrajících extraligu zaskvělo několik hráčů, se kterými může reprezentační trenér Josef Jandač počítat i do dalších akcí. Portál iSport.cz se zaměřil na největší tahouny z mladého českého kádru. 

  • David Kaše

    David Kaše o MS do 20 let nepřijdeFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Věk: 20
    Pozice: útočník
    Klub: Mora IK (Švédsko)

    Šikula s mrštnýma rukama. Donedávna chomutovský útočník David Kaše je dlouholetou oporou mládežnických reprezentací. S českou osmnáctkou dokonce získal v roce 2014 historické stříbro na mistrovství světa. U technicky laděného forvarda byla jen otázkou času, než si ho reprezentační trenéři pozvou mezi seniory. Ve dvou federálních derby se Slovenskem dostal prostor v prvním útoku vedle mladoboleslavské dvojky Lenc-Musil a ani náhodou se Kaše neztrácel v davu. V obou utkáních patřil mezi nejaktivnější hráče. Svými kličkami a manévry s hokejkou nejednou zmátl slovenské soupeře. Jeho herní um pochválil i Josef Jandač. Je velmi pravděpodobné, že David Kaše nezůstane opomenut na nadcházející reprezentační akce. 

  • Patrik Bartošák

    Reprezentační gólman Patrik Bartošák v duelu proti SlovenskuFoto ČTK

    Věk: 24
    Pozice: gólman
    Klub: Vítkovice Ridera

    Ledový klid v bráně. Tak působí maskovaný muž mezi třemi tyčemi Patrik Bartošák. V extralize oprávněně patří mezi nejlepší gólmany soutěže. Letní pozvánka do reprezentace tak byla zaslouženou odměnou pro stěžejní oporu Vítkovic. V prvním duelu proti Slovensku předváděl parádní zákroky a zlikvidoval několik velkých šancí soupeře. Debut v národním týmu zkazil Bartošákovi pouze jediný inkasovaný gól, na který Češi nedokázali odpovědět. Brankář se zámořskými zkušenostmi dokázal, že s ním může trenér Josef Jandač počítat. Ve velké gólmanské konkurenci to však nebude mít rodák z Kopřivnice pro další akce lehké. 

  • Libor Šulák

    Nováček na mistrovství Libor Šulák v duelu se ŠvýcaryFoto Pavel Mazáč / Sport

    Věk: 23
    Pozice: obránce
    Klub: Detroit Red Wings/ Pelicans Lahti (Finsko)

    Kometa minulé reprezentační sezony patřila k těm nejzkušenějším v kádru mladíků. Během čtvrteční výhry v Žilině sice obránce Libor Šulák několikrát svému mužstvo pěkně zavařil, když ho poslal do oslabení, ale v úvodním duelu sezony ukázal, že umí být lídrem defenzivy. Opět předvedl svůj skvělý pohyb na ledě, který kouče Jandače letos zaujal natolik, že se zúčastnil posledního mistrovství světa. Po dvojzápase se Slováky bude Šulák bojovat o místo v organizaci Detroitu. Pokud se však v zámoří neprosadí, odehraje sezonu ve Finsku, kde bude k dispozici reprezentaci pro přípravu na olympijské hry. 

    Šulák o budoucnosti: Jasno bude na konci září. Kdybych přišel o olympiádu, mrzelo by mě to
    Video se připravuje ...

  • Pavel Musil

    Pavel Musil se raduje ze vstřeleného gólu do slovenské brányFoto ČTK

    Věk: 24
    Pozice: útočník
    Klub: BK Mladá Boleslav

    Kat střeleckého trápení českého týmu. Mladoboleslavský forvard Pavel Musil patřil mezi největší střelce na slovenskou bránu. V prvním duelu byl vychytán gólmanem Branislavem Konrádem, během odvety však již rozvlnil soupeřovu sít. Musil svojí brankou dokázal jednak vyrovnat skóre utkání, ukončit víc jak 176 minut dlouhý gólový půst reprezentace a také vyburcovat spoluhráče k obratu. V nominaci pro federální derby vytvořil nebezpečné duo s kapitánem Radanem Lencem, parťákem z Mladé Boleslavi. Stálice bruslařského klubu z města automobilů si vůbec první start v reprezentaci připsal letos 12. dubna v utkání s Norskem. Nikdy před tím nereprezentoval ani v mládežnických kategoriích.  

  • Miroslav Svoboda

    Reprezentační debutant Miroslav SvobodaFoto ČTK

    Věk: 22
    Pozice: brankář
    Klub: Škoda Plzeň

    Přišel, viděl, odchytal a zvítězil. Mezi reprezentační tahouny ve federálním derby se po právu řadí i nová jednička extraligové Plzně Miroslav Svoboda. Dvaadvacetiletý mladík dostal prostor ve druhém zápase proti Slovákům a jasně ukázal, že mezinárodní konfrontace mu není vzdálená. Stejně jako Patrika Bartošáka čekala i Svobodu premiéra v reprezentačním áčku. Na rozdíl od svého kolegy se dočkal vítězného debutu, ve kterém předvedl velice sebejistý výkon. Brankář, který pomohl Jihlavě k postupu do extraligy, patří k budoucnosti národního týmu.       

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud