6. září 2017 • 15:38

Svaz Jágrovy olympijské záměry předpokládal. Už je v první nominaci

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní večerní prohlášení Jaromíra Jágra o chuti reprezentovat na olympiádě v Pchjongčchangu v případě neúspěšného dohadování o smlouvě v NHL nepřekvapilo nikoho z představitelů svazu. Pětačtyřicetiletý veterán se v předstihu objevil na tzv. long listu pro únorové Hry, ještě dříve, než se stihl se svými záměry podělit v pořadu ČT.



Informaci deníku Sport potvrdil Milan Hnilička, generální manažer reprezentace. „Tu nejasnou situaci kolem Jardovy budoucnosti vnímáme už delší dobu, proto jsme ho zařadili na long list, čili širší listinu hráčů pro Hry. V nároďáku jsme to v předstihu řešili bez ohledu na Jardovo vyjádření v televizi,“ prohlásil nástupce Martina Ručinského.

Seznam adeptů startu pro Pchjongčchang se kvůli potřebám organizátorů odesílá v druhé polovině září. Přičemž platí: čí jméno na této listině nebude přítomno, nemá šanci se korejského podniku zúčastnit. „Takové možnosti, jaká nyní nastala, je třeba předvídat,“ doplňuje Hnilička.

Podle jeho vyjádření Jágrovy úvahy na téma návratu do elitních služeb byly lidmi z realizačního týmu přijaty veskrze pozitivně. „Jak to hodnotím? Je to pro nás skvělá zpráva. Ale jak říkám, chtěli jsme na ni být připraveni. Organizačně jsme Jardu na seznamu měli.“

Jágr představil vlastní kolekci hodinek: Mám je, abych mohl posouvat čas dozadu
Video se připravuje ...

Pětačtyřicetiletý Jágr se s národním dresem naposledy rozloučil předloni po šampionátu v Praze a poté dosti kategoricky odmítl možnost comebacku. Neobměkčil ho ani loňský Světový pohár.

Všechno je jinak nyní, kdy další uplatnění v NHL přetrvává v mlze. Kontrakt stále není na světě, čas běží. A jak známo, v Pchjongčchangu budou hrát pouze hráči z evropských soutěží. Což je pro Jágra alternativa B. „Jeho volbě a způsobu přemýšlení naprosto rozumím. Není to vůbec tak, že by nás to v reprezentaci zaskočilo a teď jsme si s tím museli narychlo nějak poradit.“

Jednou z možností je, že Jaromír Jágr setrvá v domovském Kladně. Připraví ho WSM liga dostatečně na partie pod pěti kruhy? Hnilička nemá strach. „Jardu znám dobře, v jeho případě, ať jsou okolnosti jakékoli, on se na akci připraví pokaždé perfektně. Tohle je spíš otázka na trenéra, ale já jsem naprosto přesvědčený, že se dostane do výborné formy, ať už bude hrát kdekoli,“ nepochybuje GM.

Vyjádření Jaromíra Jágra ohledně OH na Facebooku:

„Mluvil jsem upřímně, vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Jak jsem to cítil, tak jsem i odpověděl. Vůbec bych nevěřil, že z toho bude takový humbuk, že se o tom druhý den začne psát v novinách… Myslím si, že každý člověk potřebuje cíle a motivaci. Čím větší a těžší si je dá, tím si můžete být jistí, že odvede lepší výkony. Proto i já potřebuju mít nějakou motivaci do sezony. Většinou jsem chtěl být nejlepší hokejista, dát nejvíce gólů, být prospěšný pro mužstvo. A teď mě napadlo, že pokud nepůjdu do NHL, bude pro mě největší motivací pokusit se o návrat do reprezentace. Nebral jsem to ale tak, že když budu dobrej, tak tam budu.“

Fantomas ukázal Jágrovi fotku z nevydařeného MS 2002. Bylo to hrozný, uznal Jágr
Video se připravuje ...

Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti Finsku
Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti Finsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud