16. prosince 2017 • 15:10

Češi jdou na Švédy bez Kubalíka a zřejmě i Michálka. Chytat bude Furch

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Několik změn pro nedělní závěrečný zápas české hokejové reprezentace na ruském Channel One Cupu byli nuceni udělat trenéři. „Dominik Kubalík je kvůli zranění mimo. Nenastoupí ani Zbyněk Michálek, který se po dnešním tréninku cítil otřesený, nebylo mu dobře. V brance pak nastoupí Dominik Furch,“ prozradil asistent reprezentačního kouče Václav Prospal.



Dominik Kubalík nedohrál už páteční zápas s Kanadou. Po tvrdém střetu s protihráčem u mantinelu odjel v předklonu na střídačku. Držel se za rameno. Po chvíli odešel do šatny a už se na led nevrátil. A na ledě se neobjevil ani na dnešním tréninku. Do haly s týmem přijel, byl v šatně, ale do výstroje se neoblékl.

„Proti Švédům hrát bohužel nebude. Kvůli zranění je mimo. Zřejmě nenastoupí ani Zbyněk Michálek , po tréninku se cítil nějaký otřesený, nebylo mu dobře. Třináctý útočník bude tentokrát Andrej Nestrašil. Mimo sestavu bude Libor Šulák a v brance nastoupí Dominik Furch ,“ odhalil sestavu pro zítřejší utkání Václav Prospal.

Švédsko v první duelu turnaje nestačilo na domácí Rusy, dnes ale přehráli Koreu jasně v poměru 5:1. „Očekáváme hodně těžký zápas. Je to poslední představení na turnaji, to je vždycky dobré vyhrát, už kvůli náladě. Dobře se naladit před olympiádou a navíc vyhrát tenhle ruský turnaj, by bylo parádní,“ řekl Jan Kovář .

Poslední souboj s Tre Kronor sehráli Češi v listopadu na Karjala Cupu. Ve vyrovnaném utkání padli 3:5. „Odehráli jsme proti nim dobrý zápas, bohužel jsme ale faulovali a oni to trestali. Při hře pět na pět jsme s nimi ale hráli vyrovnaný zápas. Vyrovnané to bude asi i zítra,“ dodal Michal Řepík , autor dvou gólů do sítě Kanady.

Po cenném vítězství byly na tréninku k vidění úsměvy a srandičky. „Nálada je samozřejmě dobrá. Vyjezdili jsme se, vypotili. Teď se budeme chystat na Švédy,“ pravil Kovář. Podobně mluvil i Řepík. „Déle jsme si pospali, odpočinuli jsme si. Lehce jsme si zatrénovali a jsme stoprocentně připravení na zítra. Dnes nás ještě čeká nějaká procházka městem a pak příprava u videa.“

Proti Švédsku nastoupí česká reprezentace v moskevském Ledovém paláci zítra dopoledne, už v 11 hodin (SEČ). Půjde o poslední předolympijský test.

Góly

Domácí: 40:39. Lindström

Hosté: 12:18. Mozík, 15:55. Řepík, 54:25. M. Erat, 57:56. Nestrašil

Sestavy

Domácí: Fasth (Hellberg) – Burström, Kronwall (A), Tömmernes, Junland, Nygren, Wikstrand, Fransson, Ahnelöv – Bergström, P. Lindholm, Lindström – Zackrisson, Lander, Axelsson – Omark (A), Engqvist, Stålberg – Everberg, J. Lundqvist (C), F. Pettersson – Norman.

Hosté: Furch (Francouz) – Jordán, Kundrátek, M. Doudera, O. Němec, Polášek, Vitásek, J. Kolář (A), Mozík – M. Erat (C), Jan Kovář (A), Sekáč – Martin Růžička, Koukal, Vondrka – Řepík, Mertl, T. Zohorna – Horák, P. Holík, Lev – Nestrašil.

Rozhodčí

Gofman, Olenin – Palej, Sjusujev

Stadion

Park Legend

Návštěva

8870 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud