Miroslav Horák
Premium
4. dubna 2018 • 11:30

Hadamczik o svých plánech: Počítá s vnukem, rád by dělal s Eliášem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři roky po slavné demisi v regionálním rádiu se Alois Hadamczik vrací do služeb národního týmu. Pětašedesátiletý kouč dostal od svazu do péče reprezentační osmnáctku. „Těším se moc, okamžitě začínám pracovat,“ líčí. Zapřáhnout do práce by mohl i nedávná hokejová esa dospělé reprezentace. Hadamczik by rád by po svém boku uvítal i Patrika Eliáše. "Patrik je velice inteligentní kluk, vynikající pozorovací typ," netají zájem o bývalou oporu New Jersey zkušený trenér.



Pošilhával po comebacku k výběru U20, s nímž jako poslední český velitel slavil medaili na světovém šampionátu. Je to dlouhých třináct let. Nakonec obdržel mladší ročníky. Pikantní je, že by mu v cestě za úspěchem měl pomoci vnuk Marcel Barinka, jeden z nejtalentovanějších útočníků dané kategorie. I o tom hovořil v rozhovoru pro deník Sport.

Překvapila vás volba svazu? V posledním období jste práci s mládeží otevřeně kritizoval.
„Pokud jsem něco kritizoval, tak systém soutěží. Na tom nevidím nic špatného a věřím, že na to mám i právo. Nějaké zkušenosti s hokejem mám, zapracovával jsem řadu mladých do A týmu na různých adresách. Navíc jsem v rámci kritického pohledu na počet týmů v mládežnických soutěžích nebyl osamocený. Jestliže jsem něco napadal, tak vždy pro dobro věci. Aby se to případně změnilo k lepšímu, vyvolala se diskuze. Abychom podobně jako dřív mohli do extraligy nasazovat patnáctileté Olesze, sedmnáctileté Havláty a podobně. Jinak nelze nevidět, že svaz po někdejším příchodu Tomáše Krále funguje nadstandardně dobře.“

Se Slavomírem Lenerem si vyjasníte některé svoje postoje? Ne se všemi kroky šéftrenéra jste vždy souhlasil.
„Podívejte, já dostal svěřenou roli od výkonného výboru svazu, zpovídám se jemu, nikoli jedinci. Slavomír Lener má svoje pole působnosti, já máme zase svoje kompetence u osmnáctky.“



Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud