Pavel Ryšavý
14. prosince 2018 • 09:00

Hrubec čekal jásot a nic nepřišlo: Napadlo mě, že jsme asi vyhráli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | V nájezdech Šimon Hrubec zářil, překonal ho jen jediný finský střelec ze šesti. Vychutnával si pak triumf 4:3. Ale taky přiznal, že při posledním pokusu soupeře měl kliku. „Myslím, že Peltola to udělal dobře. A já mu tam spíš překážel, než že bych to chytil. Ani nevím, jestli to byla tyč, musím se na to ještě podívat,“ líčil. A užíval si, jak český tým dokázal smazat manko 0:3.



Po dvou třetinách skóre nevypadalo z českého pohledu vůbec dobře. Finsko mělo tříbrankový náskok, pohodu. Rejdilo v pásmu národního týmu, jak chtělo. Využívalo každou díru, páchalo škody. 

„Řekli jsme si o druhé přestávce, že když dáme jeden gól, tak to pro Finy bude velká rána. A potvrdilo se. Oni jako kdyby po tom našem prvním gólu nevěděli, co s námi. Přišlo mi, že ztratili tu svoji pohodičku, najednou druhý gól, panika a bylo to,“ komentoval Hrubec úsek zápasu, kdy Česko do 52. minuty srovnalo na 3:3.

V kabině se prý žádná velká bouře neodehrávala. „Sice jsme dostali tři góly, ale celkově bych neřekl, že by byl náš herní projev nějak špatný. Fini jsou strašně silní v tom, že skvěle nahazují od modré čáry jenom tak z ruky. A pak ty teče? Neskutečné. Kolikrát to bylo jen o tom, zda mě to trefí, nebo ne. Mnohdy byla halda těl přede mnou a jen jsem čekal, odkud to přiletí. Je to o tom, jestli vás puk trefí, jestli tam dobře stojíte, zda jste blízko protihráčům,“ vypočítával český brankář. Po třetím gólu už svoje království zavřel.

A v nájezdech Češi rozhodli díky němu a dvěma proměněným akcím Dominika Kubalíka . „Po tom prvním gólu jsem měl sebevědomí si něco dovolit, tak jsem šel u druhého pokusu do kličky, zkusil jsem něco, co občas vytáhnu. A dopadlo to dobře,“ popisoval svoji bekhendovou kličku, kdy brankáři poslal puk mezi nohama za čáru. „Údajně měl jet tedy Petr Zámorský . Ale někdo na mě zařval ze střídačky ať jedu já, tak jsem poslechl a vrátil se zpátky. Nevím, od koho ten pokyn přišel, ale nebránil jsem se,“ vybavoval si ještě.

A pak už to bylo na Hrubcovi. Nakonec o svém zákroku neměl moc přehled. „Ten hráč chtěl puk za mě zasunout, ale jak tam byl beton, tak kličku nedotáhl k dokonalosti. Já ani nevěděl, že to dopadlo dobře. Padal jsem na zadek a jen čekal, zda uslyším diváky, nebo ne. Ohlédl jsem se a puk se tam válel vedle tyčky z té dobré druhé strany, tak mě jen napadlo, že to jsme asi vyhráli,“ usmíval se Hrubec.

Góly

Domácí: 18:53. Hakulinen, 22:57. Puustinen, 27:21. Rajala

Hosté: 42:08. Bulíř, 42:50. Lenc, 51:24. Kundrátek, . D. Kubalík

Sestavy

Domácí: Ortio (Vehviläinen) – Leskinen, Hakanpää, Virtanen, Lindbohm, Vainio, Jokipakka, Lukka, Friman – Puustinen, Palve, Junttila – Rajala, Ruotsalainen, Hakulinen – Ojamäki, Kalapudas, J. Peltola – Sallinen, J. Lajunen, H. Ikonen.

Hosté: Hrubec (Bartošák) – Polášek, O. Němec, Jordán, Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, D. Musil – Sekáč, Novotný, Nestrašil – Lenc, R. Hanzl, D. Kubalík – H. Zohorna, Bulíř, T. Zohorna – O. Beránek, O. Roman, Tomášek – P. Zdráhal.

Rozhodčí

Öhlund, Nord – Elonen, Nikulainen

Stadion

Tampereen jäähalli

Němcův návrat do reprezentace? Přemlouval ho i Zábranský z Komety
Video se připravuje ...

Komplikovaná sestava vinou Rusů: Z KHL nepustili Nakládala, další nemohli přijet včas. Trochu nefér, řekl Říha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud