5. května 2019 • 16:45

Švédové se oklepali a porazili Finsko, celkovým vítězem EHT je Rusko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska podlehli ve svém závěrečném utkání na Carlson Hockey Games v Brně Švédsku 1:2 a přišli o možnost vyhrát turnaj i Euro Hockey Tour. Závěrečnou čtvrtou akci série opanovali po porážce českého týmu s Ruskem 1:4 Švédové. EHT ovládlo Rusko a s osmi triumfy z 22 ročníků vyrovnalo rekordní bilanci Finů.



Finové nastoupili do severského derby po výhrách nad Českou republikou 3:2 a nad Ruskem 3:1 jako lídr turnaje bez ztráty a stačil jim k udržení prvního místa jediný bod.

Do utkání vstoupili lépe a v šesté minutě při Petterssonově vyloučení po přihrávce osmnáctiletého talentu Kakka otevřel skóre do odkryté branky Savinainen. Za tři minuty bylo vyrovnáno, poté co Krüger při kombinaci uvolnil na levém kruhu Rasmussena a ten překonal Lankinena.

V polovině úvodního dějství mohl vrátit Finům vedení Ruotsalainen, ale trefil tyč. Ve 13. minutě při Koivistově trestu ještě stihl Lankinen vyrazit puk při šanci Hörnqvista, ale Lindholm z dorážky dovršil obrat. V 37. minutě pomohla Finsku tyč, když Hörnqvistovu přihrávku tečoval Koivisto.

Dění na ledě rozvířila situace 36 sekund před koncem druhé části, kdy gólman Švédů Markström odehrál puk na pravém kruhu před Tyrväinenem, který jej následně srazil, načež brankář Vancouveru musel otřesený střídat. Následně se popral Ekman-Larsson s Anttilou a dostal oproti finskému útočníkovi o dvě minuty navíc, takže Švédové šli do oslabení. Rozčílený kouč Švédů Grönberg se marně u českých sudích Jeřábka a Hodka dožadoval vyloučení Tyrväinena na pět minut a do konce utkání.

Finové těsnou ztrátu smazat nedokázali, a jelikož mají s Ruskem horší bilanci ve vzájemných zápasech, ztratili při shodném počtu bodů šanci je předstihnout v EHT. Na turnaji zůstali druzí za Švédskem.

Góly

Domácí: 08:07. Rasmussen, 12:24. E. Lindholm

Hosté: 05:12. Savinainen

Sestavy

Domácí: Markström (40. Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Hägg, Bengtsson – Eriksson, E. Pettersson, Hörnqvist (A) – Lindblom, A. Kempe, E. Lindholm – Bratt, Lander, Nygård – Rasmussen, Krüger, M. Kempe – Wedin.

Hosté: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ilomäki, Kakko – Savinainen (A), Ruotsalainen, Kuusela – Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki – Jo. Nättinen, Lammikko, Anttila (C).

Rozhodčí

Jeřábek, Hodek – Gebauer, Špůr

Stadion

DRFG Aréna

Návštěva

6576 diváků

Fotka s Henrikem? Pověsím si ji na vchodové dveře, smál se Bartošák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud